В умовах міської квартири часник можна тримати у скляних банках. Їх ретельно миють і добре просушують, а потім закладають цілі головки або зубки. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе затемнене місце.
Можна пересипати часник у банках сіллю, яка буде поглинати вологу. Можна зберігати в холодильнику протягом двох-трьох місяців. Довше часник там не пролежить у зв’язку з підвищеною вологістю. Псуванню зубків запобіжить сіль або цибулиння, якими пересипають головки. Тару з часником краще розмістити на дверцятах холодильника.
Зберігають в холодильнику і часник, залитий олією. Для цього зубки чистять і щільно укладають у стерилізовані банки. Потім заливають їх олією так, щоб вона повністю покрила часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такої заготовки – близько трьох місяців. Часник не втрачає своїх властивостей, а олія-консервант набуває приємного аромату і присмаку і може бути використана для приготування салатів, соусів і супів.
Читайте також:
Відомий виробник назвав найкращі сорти капусти для заквашування
Пенсійний фонд України отримав нові обов’язки — тепер саме він опікується багатьма видами соціальних виплат.…
Наразі це вже четвертий регіональний форум, який організовано за підтримки проєкту Реабілітація в Україні (Rehab4U).
Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…
Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…
Хоча в Україні передбачено підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку, далеко не всі…