В умовах міської квартири часник можна тримати у скляних банках. Їх ретельно миють і добре просушують, а потім закладають цілі головки або зубки. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе затемнене місце.
Можна пересипати часник у банках сіллю, яка буде поглинати вологу. Можна зберігати в холодильнику протягом двох-трьох місяців. Довше часник там не пролежить у зв’язку з підвищеною вологістю. Псуванню зубків запобіжить сіль або цибулиння, якими пересипають головки. Тару з часником краще розмістити на дверцятах холодильника.
Зберігають в холодильнику і часник, залитий олією. Для цього зубки чистять і щільно укладають у стерилізовані банки. Потім заливають їх олією так, щоб вона повністю покрила часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такої заготовки – близько трьох місяців. Часник не втрачає своїх властивостей, а олія-консервант набуває приємного аромату і присмаку і може бути використана для приготування салатів, соусів і супів.
Читайте також:
Відомий виробник назвав найкращі сорти капусти для заквашування
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…