В умовах міської квартири часник можна тримати у скляних банках. Їх ретельно миють і добре просушують, а потім закладають цілі головки або зубки. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе затемнене місце.
Можна пересипати часник у банках сіллю, яка буде поглинати вологу. Можна зберігати в холодильнику протягом двох-трьох місяців. Довше часник там не пролежить у зв’язку з підвищеною вологістю. Псуванню зубків запобіжить сіль або цибулиння, якими пересипають головки. Тару з часником краще розмістити на дверцятах холодильника.
Зберігають в холодильнику і часник, залитий олією. Для цього зубки чистять і щільно укладають у стерилізовані банки. Потім заливають їх олією так, щоб вона повністю покрила часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такої заготовки – близько трьох місяців. Часник не втрачає своїх властивостей, а олія-консервант набуває приємного аромату і присмаку і може бути використана для приготування салатів, соусів і супів.
Читайте також:
Відомий виробник назвав найкращі сорти капусти для заквашування
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…