Так, споживання півсклянки волоських горіхів щодня протягом двох років помірно знижує рівень холестерину. Це показало нове дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації серця «Circulation».
Волоські горіхи є багатим джерелом омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової кислоти), які сприятливо впливають на здоров’я серцево-судинної системи.
– Попередні дослідження показали, що горіхи в цілому, і волоські горіхи зокрема, пов’язані з більш низькими показниками серцевих захворювань та інсульту. Одна з причин полягає в тому, що вони знижують рівень холестерину, – сказав співавтор дослідження Еміліо Рос, доктор медичних наук, директор Клініки ліпідів служби ендокринології та харчування лікарні Клініки Барселони в Іспанії.
У дослідженні, яке проводилося протягом двох років, взяли участь 708 літніх здорових людей віком від 63 до 79 років.
Учасники, які вживали горіхи, мали нижчий рівень холестерину – в середньому на 4,3 мг/дл, а загальний холестерин знизився в середньому на 8,5 мг/дл.
Джерело: Аgrotimes.ua
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…
Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…
Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.
Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…
Детальне сканування при кожному в’їзд. Які ще “приємні” сюрпризи чекають на українців у Європі з…