ГоловнаДозвілляЄвген Клопотенко нагородив учасницю конкурсу «Борщу охота»

Євген Клопотенко нагородив учасницю конкурсу «Борщу охота»

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно завершився конкурс, який проводила редакція «Одесской жизни» спільно з газетами «На пенсії» та «Пенсійна телепрограма», на найкращий рецепт головної української національної страви.

Переможців було визначено і призи вже вирушили до своїх володарів.

Кому дістався спеціальний приз конкурсу «Борщу охота!» від шеф-повара Євгена Клопотенка?

Чотири місяці ми приймали листи з рецептами наших учасників, публікували їх на сайті та в газетах. За цей час нам прислали десятки рецептів борщу з різних куточків України: з Черкаської, Вінницької, Сумської, Київської, Луганської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської і, звичайно, Одеської областей.

Спеціально для нашого проекту свої унікальні рецепти борщу представили знамениті українські кухарі, ресторатори, телеведучі – Руслан Сенічкін, Сава Лібкін.

Євген Клопотенко назвав ім’я свого переможця. Ним стала Олена Яковлець із міста Конотоп Сумської області, читачка газети «Пенсійна телепрограма». Вона отримує набір з двох книг з рецептами «Спокуса їжею» і «Спокуса їжею з українським смаком». Обидві книги написав Євген Клопотенко, і прийдуть вони до переможниці з його автографом.

«Бабусин борщ із карасиками та грушею» від Олени Яковлець (м. Конотоп Сумської області)

 

Інгредієнти: 3-4 літри води і сік помідорів: буряк – белий, цукровий; півсклянки квасолі; цибулина, сухі гриби, карасі – 7-8 штук; сухі груші-лимонки – 7-8 штук; картопля – 4-5 штук.

Приготування

  • Поставити варити квасолю. Буряк трохи обсмажити на соняшниковій олії, додати цибулю. Коли обсмажиться, додати варитися до квасолі.
  • Вимочити сухі гриби. Підсмажити ледь-ледь.
  • Окремо посмажити карасики. Також окремо підсмажити картоплю.
  • Коли буряк майже готовий, покласти сухі груші-лимонки. Проварити півгодини, потім додати гриби, підсмажену картоплю і 2 картоплини цілі. Коли вони зварилися, їх потрібно вийняти і подавити в пюре. Потім додати назад у каструлю. Також покласти туди карасики.
  • Посолити, поперчити, додати томат. Потім проварити ще хвилин 5-7 і вимкнути вогонь.
  • Коли охолоне, цей борщ іще смачніший, ніж гарячий.

Раніше опубліковано: «Одесская жизнь»: переможці конкурсу «Борщу охота!»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні