Новини

5 правил ідеального збирання буряку та моркви

Буряк не любить сильних нічних заморозків. Щойно температура в нічний час стабільно буде триматися на рівні 2-4°C, беріться за збирання врожаю.

Здебільшого це відбувається у другій половині вересня. У цей період потрібно взятися і за прибирання моркви. Коли стовпчик термометра кілька днів поспіль перебуватиме на позначці 5-6°C, сміливо висмикуйте плоди з землі.

Щоб плоди пролежали довго, важливо дотримати кілька умов. По-перше, викопувати коренеплоди треба в погожу днину. По-друге, варто бути максимально обережними, щоб не пошкодити овочі. По-третє, мити коренеплоди не можна. Бруд, що зібрався на них, краще витерти сухою ганчіркою. По-четверте, бадилля слід відразу ж зрізати. По-п’яте, бажано залишити буряк і моркву на кілька днів під навісом, щоб їхня шкірка стала щільнішою.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 21 серпня

21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.

20/08/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 21 серпня 2025 року: хвилюватись або відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…

20/08/2025 22:46
  • Новини

Забудьте про магазин: 2 рецепти натуральних домашніх соусів з яскравим смаком

Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…

20/08/2025 22:13
  • Новини

Пенсії з вересня 2025 року: хто отримає доплати і що важливо знати

Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.

20/08/2025 21:36
  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: поради, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49