Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, завезені в Україну йогурти містять глей ріжкового дерева (Е410), яка перевищує максимально допустимі дозування.
Згідно з українським законодавством, оператори ринку повинні вилучати ці харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спровокувати шкідливий вплив на здоров’я людини.
Глей ріжкового дерева (Е410) – природна добавка-емульгатор, яка надає продуктам в’язкість, зберігаючи структуру і форму, вона дозволена для використання в продуктах, які не потрібно нагрівати, – холодні десерти, плавлені сирки, консерви, соуси, хліб. Але додавати її можна не більше 1% від загальної маси продукту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти огірки до Нового року.
Джерело: Аgronews.ua
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Це може стати…
Різдво асоціюється з домашнім затишком й смачною випічкою, але не всі готові проводити години на…
Під час опалювального сезону частина споживачів може отримати грошову компенсацію за спожиту електроенергію. Виплати здійснюють…
Під час вимкнень світла багато людей інстинктивно тягнуться до смартфона. Лікарі пояснюють, чому читання новин…
У сезон холодів багато людей стикаються з втомою та пригніченим настроєм. Лікарі звернули увагу на…
Світова тенденція здешевлення молочної продукції докотилася й до України. Споживачам це вигідно, але що буде…