Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, завезені в Україну йогурти містять глей ріжкового дерева (Е410), яка перевищує максимально допустимі дозування.
Згідно з українським законодавством, оператори ринку повинні вилучати ці харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спровокувати шкідливий вплив на здоров’я людини.
Глей ріжкового дерева (Е410) – природна добавка-емульгатор, яка надає продуктам в’язкість, зберігаючи структуру і форму, вона дозволена для використання в продуктах, які не потрібно нагрівати, – холодні десерти, плавлені сирки, консерви, соуси, хліб. Але додавати її можна не більше 1% від загальної маси продукту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти огірки до Нового року.
Джерело: Аgronews.ua
Клієнти запідозрили ПриватБанк в ейджизмі після різких змін за умов кредитування пенсіонерів.
Українців запрошують пройти реєстрацію на нові виплати у сумі 3600 гривень упродовж 3 місяців. Подробиці…
Прем'єр-міністр Юлія Свириденко анонсувала запуск щорічного медичного огляду: держава дбатиме про здоров'я громадян віком від…
Бажаєте зберегти аромат та насолоду дині до зими? Сушена диня – це простий та корисний…
Діти учасників бойових дій в Україні мають право на цілу низку пільг, які передбачені законом…
Неякісний товар чи погано надана послуга — не привід миритися. Ви маєте право на заміну,…