Як говориться у повідомленні Держпродспоживслужби, завезені в Україну йогурти містять глей ріжкового дерева (Е410), яка перевищує максимально допустимі дозування.
Згідно з українським законодавством, оператори ринку повинні вилучати ці харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спровокувати шкідливий вплив на здоров’я людини.
Глей ріжкового дерева (Е410) – природна добавка-емульгатор, яка надає продуктам в’язкість, зберігаючи структуру і форму, вона дозволена для використання в продуктах, які не потрібно нагрівати, – холодні десерти, плавлені сирки, консерви, соуси, хліб. Але додавати її можна не більше 1% від загальної маси продукту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти огірки до Нового року.
Джерело: Аgronews.ua
Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…
Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…
Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…
В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?