Новини

Експерти назвали ковбасні вироби, яких слід уникати

Нерідко в Україні під виглядом ковбаси вищого сорту продають навіть не перший сорт, а продукт, який не можна назвати ковбасою. Звертайте увагу на маркування, якщо ви виявите ММО, то перед вами не ковбаса, а «фаршевий продукт».

Маркування ММО розшифровується як «м’ясо механічної обвалки», під цим словосполученням слід розуміти, що продукт містить не тільки перемелене м’ясо (його там мінімум), але і подрібнені до стану борошна кістки і шкіру, а також вторинні продукти. Вживати в їжу таку ковбасу, сосиски, сардельки не можна, оскільки вони можуть завдати шкоди здоров’ю.

Запам’ятайте: що менше інгредієнтів позначено у складі ковбаси, то вона краща. Якісна ковбаса має складатися з м’яса і приправ, різні добавки мусять насторожити покупця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як відрізнити якісний сир від підробки.

Джерело: Аgronews.ua

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 7 жовтня: який регіон України під загрозою

У разі погіршення погодних умов варто обмежити поїздки та слідкувати за оперативними повідомленнями синоптиків.

06/10/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 жовтня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

06/10/2025 23:46
  • Новини

Українка перевірила 4 види сметани: 3 з них опинилися з добавками

Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…

06/10/2025 22:57
  • Новини

Якщо не користуєтеся карткою «Ощадбанку», готуйтеся платити

Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…

06/10/2025 21:19
  • Новини

ЦНАПи будуть надавати нові послуги: що тепер доступно пенсіонерам

Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.

06/10/2025 20:44
  • Новини

Секрет ідеальних чебуреків з яловичиною – простий рецепт будинку

Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…

06/10/2025 20:26