Зараз він культивує 15 сортів, один з яких власний.
– Серед ранніх – це сорт Дюк. Нам він дуже подобається, і поки що не бачимо йому заміни. Також дуже подобається за своїми характеристиками середньопізній сорт Чандлер. З середніх – Блюкроп, який є надійним і легким у розведенні вдома, – розповів фермер.
У 2008 році садівник разом з командою вивів власний сорт лохини – Фіолент.
– Сорт Фіолент був створений безпосередньо для технічних потреб. Він чудовий на смак, невибагливий. Його можна поїсти свіжим і здати на переробку, – розповів Сергій Соколов.
Сергій Соколов розповідає, що в ягідній сфері дуже важливою є просвітницька діяльність.
– Що більше професійних людей буде в нашій галузі, то нам краще буде займатися ягідним бізнесом, який тішитиме нас – українців, і вже в перспективі можна займатися експортом, – зазначив Сергій Соколов.
Крім лохини, фермер вирощує саджанці малини, ожини та жимолості.
Джерело: suspilne.media
Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…
Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?