За словами представника з розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидата біологічних наук Віктора Васіна, в гонитві за врожаєм фермери часто накачують цибулю водою і азотом, що призводить до низької щільності цибулин і, як наслідок, до низки негараздів. Надто соковита продукція травмується під час механізованого збирання, транспортування, сортування та фасування. При зберіганні вона помітно втрачає вологу і псується, причому незалежно від способу зберігання – як у насипу товстим шаром до 5 м, так і в контейнерах.
Цибуля, яку вирощують для зберігання, має бути достатньої щільності. Це досягається завдяки дотриманню агротехніки. Також не можна перетримувати цибулю в полі, оскільки це може стимулювати проростання коренів, сприяти утворенню в цибулині стимуляторів росту, зменшувати лежкість, провокувати втрату лусочок, ураження грибковими захворюваннями.
Джерело: Аgrotimes.ua
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.
Частина українців можуть залишитися без пенсій. Які вимоги потрібно обов'язково виконати, щоб отримувати пенсійні виплати.
21 травня в Україні відзначають Всесвітній день культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку, Міжнародний…
Статистика свідчить, що середня українська пенсія становить третину середньої зарплати. Скільки ж пенсії нарахують при…
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.