За словами Івана Русева, зазвичай ці птахи прилітають до заповідника на початку липня, але цього року прилетіли раніше.
«Першими летять на зимівлю самці, а невдовзі за ними самки і молоді птахи. Вони відлітають зазвичай невеликими групами від 5 до 30 особин, але іноді утворюють великі зграї. За добу вони здатні пролетіти відстань до 300 кілометрів», – написав Русев.
Ареал проживання цих птахів – від Великої Британії, Північної Європи через Сибір до узбережжя Охотського моря і Берингової протоки. Турухтани гніздяться на вологих луках, розташованих біля малих водойм, на прісноводних і торф’яних болотах. Особливо їх приваблюють ділянки північноєвропейської та азійської тундри, розташовані в дельтах мілководних річок, і вересові пустки.
В Африці місця зимівлі розташовані на Середземноморському узбережжі і на південь від пустелі Сахара. Деякі сибірські популяції здійснюють тривалі міграції до тропічних регіонів Західної Африки, пролітаючи туди й назад по 30 тисяч кілометрів.
Раніше ми розповідали, що на пляжі в Одеській області оселилися дикі звірі.
Джерело: Аgronews.ua
Горох можна приготувати без попереднього замочування, а час варіння скоротити до 15–40 хвилин.
Українці час від часу стикаються з відмовами при обміні 100-доларових купюр старого зразка або отримують…
Озиму цибулю садять так, щоб вона вкорінилася до морозів, але не пустила передчасні паростки. Зорієнтуватися…
У застосунку «Дія» з'явилися нові соціальні виплати та адміністративні послуги для українців. Розповідаємо, яку допомогу…
З початком опалювального сезону власники приватних будинків обирають між газом і дровами. Порівнюємо вартість палива,…
Народний депутат Василь Німченко отримав 630 тисяч гривень пенсійних виплат за два дні — 14…