Про це повідомляє прес служба Івано-Франківської ОДА. У планах кооперативу впровадження нової технології виробництва сиру з так званою митою кіркою. Ця технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні, що полягає у витримуванні сирів в окремій камері зі спеціальною температурою та вологістю, а це сприяє розвиткові спеціальних бактерій, які прискорюють утворення захисної кірки, запобігають розвитку цвілі і стимулюють ферментні процеси. Відзначається, що з вересня 2020 в кооперативі розпочала діяльність перша в Україні високогірна сироварня. Зараз підприємство виробляє сім сортів сиру та інші молочні продукти. За останні три роки йому вдалося залучити майже 2 млн. грн. з державного, обласного та місцевих бюджетів для облаштування сироварні.
Джерело: Кurkul.com
В Україні завтра дощ очікується на півночі, північному заході, а також місцями у Полтавській, Черкаській…
Спостереження за сонячною активністю дозволяє як прогнозувати явища, а й краще розуміти процеси.
"Чоловік спивається, і я не знаю, що робити" - такі слова нерідко звучать від жінок,…
Додаткові виплати за роботу у складних умовах збільшаться вдвічі. Вже з вересня держава нараховуватиме по…
Стрижка у правильний місячний день може зміцнити волосся та покращити загальний стан. Дізнайтеся, які дати…
Україна готується до непростої зими: енергетики попереджають, що у низці регіонів може не вистачити тепла.…