Про це повідомляє прес служба Івано-Франківської ОДА. У планах кооперативу впровадження нової технології виробництва сиру з так званою митою кіркою. Ця технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні, що полягає у витримуванні сирів в окремій камері зі спеціальною температурою та вологістю, а це сприяє розвиткові спеціальних бактерій, які прискорюють утворення захисної кірки, запобігають розвитку цвілі і стимулюють ферментні процеси. Відзначається, що з вересня 2020 в кооперативі розпочала діяльність перша в Україні високогірна сироварня. Зараз підприємство виробляє сім сортів сиру та інші молочні продукти. За останні три роки йому вдалося залучити майже 2 млн. грн. з державного, обласного та місцевих бюджетів для облаштування сироварні.
Джерело: Кurkul.com
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Які вони – сім’я і кохання у поважному віці? Чому в одних пар з віком…
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…