Так звану їжу королів успішно вирощує подружжя Володимир і Аліна Білків. Вони посадили близько гектара цієї «вітамінної бомби» і зараз збирають і реалізують урожай.
– Мені подобається вирощувати те, що люблю сам їсти, – розповідає Володимир. – Під час навчання у Вінницькому аграрному університеті проходив практику на тваринницькій фермі в Данії. Якось у вихідні нам вдалося потрапити на свято спаржі, або, як її по-науковому називають, аспарагус. Спробували білу, зелену, смажену, парену, запечену. Смакота! З’ясувалося, що це той самий заячий холодок, який росте у нас вдома на клумбах. Трохи садили спаржі у себе, потім знайшли партнерів-фермерів. Спочатку була невелика площа, тому заклали відразу гектар спаржі – це майже 300 тисяч гривень. Але вона багаторічна, мінімум на 15-20 років. І цього року маємо майже гектар поля спаржі. Найпоширеніший вид спаржі – фіолетова, яка має дуже естетичний вигляд у салатах, є ще зелена і біла. На смак вони практично однакові. Біла спаржа – це та сама зелена, тільки вирощена без доступу сонячного світла. Білу спаржу вживають у Північній Європі, Скандинавії. Спаржевий сезон триває від 30 до 60 днів, тобто короткий, і варто поспішити. Спаржа – один з найдорожчих овочів, бо в невеликих масштабах це ручна робота.
Джерело: 33kanal.com
Раніше ми розповідали, скільки має коштувати в Україні спаржа.
Український співак Павло Зібров з гумором розповів про «утиски» у власній родині. В одному з…
Коли держава не вірить своїм довідкам, починається справжній квест. Я пройшов його та розповідаю, як…
Пенсії в Україні зростають, але нерівномірно. Пенсійний фонд представив нові цифри станом на 1 жовтня…
Відпочинок на курортах Закарпаття — це не лише релакс та гарно проведений час. Річ у…
Держава гарантує матеріальну підтримку сім'ям загиблих військовослужбовців. Розмір виплат залежить від обставин смерті та може…
Щоб озимий часник порадував рясним урожаєм, важливо не лише правильно висадити зубчики, а й вчасно…