Так звану їжу королів успішно вирощує подружжя Володимир і Аліна Білків. Вони посадили близько гектара цієї «вітамінної бомби» і зараз збирають і реалізують урожай.
– Мені подобається вирощувати те, що люблю сам їсти, – розповідає Володимир. – Під час навчання у Вінницькому аграрному університеті проходив практику на тваринницькій фермі в Данії. Якось у вихідні нам вдалося потрапити на свято спаржі, або, як її по-науковому називають, аспарагус. Спробували білу, зелену, смажену, парену, запечену. Смакота! З’ясувалося, що це той самий заячий холодок, який росте у нас вдома на клумбах. Трохи садили спаржі у себе, потім знайшли партнерів-фермерів. Спочатку була невелика площа, тому заклали відразу гектар спаржі – це майже 300 тисяч гривень. Але вона багаторічна, мінімум на 15-20 років. І цього року маємо майже гектар поля спаржі. Найпоширеніший вид спаржі – фіолетова, яка має дуже естетичний вигляд у салатах, є ще зелена і біла. На смак вони практично однакові. Біла спаржа – це та сама зелена, тільки вирощена без доступу сонячного світла. Білу спаржу вживають у Північній Європі, Скандинавії. Спаржевий сезон триває від 30 до 60 днів, тобто короткий, і варто поспішити. Спаржа – один з найдорожчих овочів, бо в невеликих масштабах це ручна робота.
Джерело: 33kanal.com
Раніше ми розповідали, скільки має коштувати в Україні спаржа.
Додаткові виплати за роботу у складних умовах збільшаться вдвічі. Вже з вересня держава нараховуватиме по…
Стрижка у правильний місячний день може зміцнити волосся та покращити загальний стан. Дізнайтеся, які дати…
Україна готується до непростої зими: енергетики попереджають, що у низці регіонів може не вистачити тепла.…
Перші ознаки осені вже відчуваються в Україні: прохолодні ранки сигналізують про поступовий перехід до сезону…
Цукати з дині - це не тільки смачні ласощі, але і відмінний спосіб зберегти аромат…
Новий порядок надання базової соціальної допомоги набув чинності з 1 липня 2025 року. Цей вид…