Новини

У Вінницькій області вирощують “їжу королів”

Так звану їжу королів успішно вирощує подружжя Володимир і Аліна Білків. Вони посадили близько гектара цієї «вітамінної бомби» і зараз збирають і реалізують урожай.

– Мені подобається вирощувати те, що люблю сам їсти, – розповідає Володимир. – Під час навчання у Вінницькому аграрному університеті проходив практику на тваринницькій фермі в Данії. Якось у вихідні нам вдалося потрапити на свято спаржі, або, як її по-науковому називають, аспарагус. Спробували білу, зелену, смажену, парену, запечену. Смакота! З’ясувалося, що це той самий заячий холодок, який росте у нас вдома на клумбах. Трохи садили спаржі у себе, потім знайшли партнерів-фермерів. Спочатку була невелика площа, тому заклали відразу гектар спаржі – це майже 300 тисяч гривень. Але вона багаторічна, мінімум на 15-20 років. І цього року маємо майже гектар поля спаржі. Найпоширеніший вид спаржі – фіолетова, яка має дуже естетичний вигляд у салатах, є ще зелена і біла. На смак вони практично однакові. Біла спаржа – це та сама зелена, тільки вирощена без доступу сонячного світла. Білу спаржу вживають у Північній Європі, Скандинавії. Спаржевий сезон триває від 30 до 60 днів, тобто короткий, і варто поспішити. Спаржа – один з найдорожчих овочів, бо в невеликих масштабах це ручна робота.

Джерело: 33kanal.com

Раніше ми розповідали, скільки має коштувати в Україні спаржа.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 24-25 травня: чи прийде нарешті довгоочікуване тепло

Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…

23/05/2025 23:05
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18
  • Новини

Морква виросте великою, солодкою і не тріскатиметься: яке підживлення використовувати

Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…

23/05/2025 22:00
  • Новини

Форшмак із сардин: готуємо найпростіший варіант улюбленої страви

Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…

23/05/2025 21:28
  • Новини

Українцям збільшили тривалість відпусток: хто відпочиватиме довше

Частина українців зможуть відпочивати значно довше. Роз'яснення міністерства.

23/05/2025 19:15