Субота, 29 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ цим рецептом дріжджове тісто вдасться навіть у початківців: пироги вийдуть розкішними

З цим рецептом дріжджове тісто вдасться навіть у початківців: пироги вийдуть розкішними

Этот материал также доступен на русском языке
Не у всіх будинках смачно пахне пирогами. Багато господарок часто не знають, як правильно приготувати дріжджове тісто для пирогів. Або просто боятися з ним зв'язуватися.

Дріжджове тісто

Інгредієнти:

  • 1,2 кг борошна,
  • 2 склянки теплої води,
  • 1 склянка олії (можна 3/4 склянки),
  • 30-40 г дріжджів,
  • 1 чайна ложка солі.

Приготування:

  1. Розчиніть дріжджі в 1/2 склянки теплої води, залиште в теплі до появи піни.

  2. Замісіть тісто, накрийте рушником, дайте підійти. Двічі обімніть.

  3. Розкотіть тісто: нижній шар – 1 см, верхній – 7-8 мм.

  4. Покладіть начинку, накрийте другим шаром, наколіть виделкою.

  5. Якщо начинка соковита, зробіть отвір у центрі для виходу пари.

  6. Змастіть пиріг міцним солодким чаєм, прикрасьте фігурками із тіста, знову змастіть чаєм.

  7. Випікайте при 180 градусах до готовності.

  8. Після випікання злегка змастіть пиріг кип’яченою водою, накрийте рушником і дайте йому відпочити.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні