Понеділок, 31 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСхідний колорит: як приготувати ароматний турецький суп із сочевицею

Східний колорит: як приготувати ароматний турецький суп із сочевицею

Этот материал также доступен на русском языке
Любите східну кухню? Пряний, насичений та неймовірно ароматний турецький суп із сочевицею стане справжнім відкриттям у вашому меню.

Раніше ми давали рецепт супу зі скумбрією.
Сьогодні пропонуємо вам спробувати традиційний турецький пряний суп із червоної сочевиці. Це не лише смачна, а й корисна страва, яка подарує відчуття затишку та зігріє в холодні дні.

Інгредієнти

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт. 
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Червона сочевиця – 150 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Лимон – для подачі
  • Томатна паста – 40 г
  •  Спеції: коріандр, сіль, солодка паприка, гостра паприка (або пластівці чилі), суха м’ята.

Приготування:

1. Дрібно нарізати моркву, цибулю та картоплю. Подрібнити часник. Обсмажити на оливковій олії до м’якості.
2. Промити сочевицю.
3. У каструлю із обсмаженими овочами додати сочевицю та залити водою. Варити до розварювання сочевиці та овочів.
4. Додати томатну пасту та спеції. Збити суп блендером до однорідності. Проварити ще 10 хв.

Фінальний штрих – ароматна олія з гострої паприки, яка додасть страві глибини смаку. Подавати обов’язково з часточкою лимона!

Спробуйте приготувати цей суп вдома – і він стане вашим улюбленим рецептом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні