Четвер, 27 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСуп зі скумбрією: коли бракує часу

Суп зі скумбрією: коли бракує часу

Этот материал также доступен на русском языке
Коли не вистачає часу, а треба швидко приготувати обід, цілком підійдуть навіть для перших страв рибні консерви.

Суп зі скумбрією

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжа (морожена) — 2 штуки,
  • або рибні консерви в олії — 1 банка,
  • вода — 2,5 літра,
  • цибуля ріпчаста — 1 штука,
  • морква — 1 штука,
  • картопля — 2-3 штуки,
  • рис — 0,5 склянки,
  • олія рослинна — 2 столові ложки, сіль, перець і зелень — за смаком.

Приготування:

  1. Рис добре промити. Почистити й помити цибулю, картоплю та моркву. Картоплю нарізати шматочками, моркву – тонкою соломкою, а цибулю – кубиками.
  2. Закип’ятити воду і в окріп опустити картоплю і половину моркви та цибулі, рис. Варити до готовності, близько 15-20 хвилин.
  3. Поки варяться овочі, випатрати рибу або відкрити баночку рибних консервів. Рибу добре промити, розрізати на порційні шматочки. Присолити (одна чайна ложка солі) і перемішати.
  4. Розігріти сковороду, налити олію. Викласти решту цибулі і моркви. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.
  5. Викласти в суп засмажку, потім – рибу або рибні консерви. Дати закипіти, посолити й поперчити. Зменшити вогонь до маленького. Варити суп зі скумбрією під кришкою 5-10 хвилин.
  6. Зняти з вогню і дати настоятися 10 хвилин під кришкою. Перед подачею додати зелень.
Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні