Пісний манник
У рецепті немає ані яєць, ані молока, але манник виходить пишним та смачним. А якщо додати фрукти, він стане ще ніжнішим.
Інгредієнти:
- манка – 1 склянка,
- цукор – 1 склянка,
- борошно – 1 склянка,
- вода – 1 склянка,
- рослинна олія рафінована – 70 мл,
- розпушувач – 10 г,
- сіль – щіпка,
- ванільний цукор – за смаком,
- фрукти – за бажанням.
Приготування:
-
У глибокій мисці змішайте манну крупу, цукор та воду. Добре перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб манка набрякла.
-
Додайте сіль, ванільний цукор, масло і знову перемішайте. Всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть однорідне тісто.
-
Перелийте тісто у змащену форму. За бажанням викладіть зверху фрукти, наприклад, скибочки яблук.
-
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин, до сухої шпажки.
-
Дайте пирогу трохи охолонути, потім наріжте і подавайте до столу.
Читайте також: