П’ятниця, 21 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДозволені десерти: печемо пісні рогалики

Дозволені десерти: печемо пісні рогалики

Этот материал также доступен на русском языке
Смачного хочеться завжди, і пост не виняток. Особливо, якщо у сім'ї є діти. Пропонуємо рецепт пісних рогаликів, які сподобаються всім. .

Раніше ми розповідали, навіщо потрібен піст і як правильно його дотримуватися.

Пісні рогалики

Ця випічка виходить дуже смачною, ніжною та ароматною. Такі рогалики можна зробити і з начинкою, і без неї. Як начинка підійде будь-яке густе варення або повидло, а ще можна додати різні горіхи.

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки,
  • вівсяне борошно – 1 склянка (можна змолоти в блендері або кухонному комбайні вівсяні пластівці швидкого приготування),
  • тепла кип’ячена вода – 1,5 склянки,
  • дріжджі сухі – 1 столова ложка,
  • варення або джем – 0,5 л,
  • цукор – 6 столових ложок,
  • олія рафінована – 3 столові ложки,
  • ванілін – 1 пакетик, щіпка солі.

Приготування:

  1. Воду закип’ятити, потім остудити до теплого стану (вона має бути теплою, але не гарячою).

  2. Додати сухі дріжджі, перемішати і залишити на 10 хвилин.

  3. Всипати цукор, ванілін, сіль, розмішати і знову залишити на 5 хвилин.

  4. Влити олію, просіяти борошно, акуратно додати вівсяне борошно, перемішати і залишити в теплому місці на 15 хвилин.

  5. Замісити тісто – воно не повинно бути надто крутим, але й не має липнути до рук. Розділити його на 4-5 частин.

  6. Кожну частину розкачати у коло завтовшки 2-3 мм. Потім розрізати: спочатку навпіл, потім кожну половину ще раз навпіл, після цього кожну четвертинку знову розрізати навпіл. У результаті вийде 8 трикутників.

  7. На широку частину кожного трикутника викласти трохи варення.

  8. Згорнути рогалики від широкого краю до вузького куточка, краї трохи защипнути, щоб начинка не витікала.

  9. Деко застелити пергаментом або присипати вівсяним борошном, викласти рогалики.

  10. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15-20 хвилин.

  11. Готові рогалики вийняти з духовки, коли вони стануть рум’яними, і посипати цукровою пудрою.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні