Раніше ми розповідали, навіщо потрібен піст і як правильно його дотримуватися.
Пісні рогалики
Ця випічка виходить дуже смачною, ніжною та ароматною. Такі рогалики можна зробити і з начинкою, і без неї. Як начинка підійде будь-яке густе варення або повидло, а ще можна додати різні горіхи.
Інгредієнти:
- борошно – 2 склянки,
- вівсяне борошно – 1 склянка (можна змолоти в блендері або кухонному комбайні вівсяні пластівці швидкого приготування),
- тепла кип’ячена вода – 1,5 склянки,
- дріжджі сухі – 1 столова ложка,
- варення або джем – 0,5 л,
- цукор – 6 столових ложок,
- олія рафінована – 3 столові ложки,
- ванілін – 1 пакетик, щіпка солі.
Приготування:
-
Воду закип’ятити, потім остудити до теплого стану (вона має бути теплою, але не гарячою).
-
Додати сухі дріжджі, перемішати і залишити на 10 хвилин.
-
Всипати цукор, ванілін, сіль, розмішати і знову залишити на 5 хвилин.
-
Влити олію, просіяти борошно, акуратно додати вівсяне борошно, перемішати і залишити в теплому місці на 15 хвилин.
-
Замісити тісто – воно не повинно бути надто крутим, але й не має липнути до рук. Розділити його на 4-5 частин.
-
Кожну частину розкачати у коло завтовшки 2-3 мм. Потім розрізати: спочатку навпіл, потім кожну половину ще раз навпіл, після цього кожну четвертинку знову розрізати навпіл. У результаті вийде 8 трикутників.
-
На широку частину кожного трикутника викласти трохи варення.
-
Згорнути рогалики від широкого краю до вузького куточка, краї трохи защипнути, щоб начинка не витікала.
-
Деко застелити пергаментом або присипати вівсяним борошном, викласти рогалики.
-
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15-20 хвилин.
-
Готові рогалики вийняти з духовки, коли вони стануть рум’яними, і посипати цукровою пудрою.
Приготуйте також: