Раніше цей кекс називався “Столичним” і він навіть входив до раціону харчування космонавтів.
Читайте також: Пісний шоколадний кекс: десерт, який підкорить вас з першого шматочка
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 180 г цукру;
- 4 яйця;
- 280 г борошна;
- 1 ч. ложка розпушувача;
- 1 ч. ложка ванільного цукру;
- 100 г родзинок;
- щіпка солі.
Приготування:
- Дістаньте масло з холодильника і дайте розм’якшитися, змішайте з цукром і збивайте до світлої повітряної піни міксером.
- Додайте по одному яйцю і продовжуйте збивати. Маса має бути пишною.
- Родзинки залийте окропом і дайте постояти 5 хвилин, потім злийте, обсушіть і додайте в тісто.
- Борошно просійте в місці з розпушувачем, додайте ванільний цукор і сіль і введіть в рідку суміш. Збивати міксером вже не потрібно лише акуратно перемішати масу до однорідності.
- Відправте тісто у форму для кексу. До речі, це може бути один великий кекс або дрібні.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кекс близько години.
- Зверху готовий кекс можна посипати цукровою пудрою.
- Якщо ви хочете продовжити термін зберігання кексу і щоб він через 2,3 і навіть 5 днів залишався свіжим, замотайте його в пергамент.
Вас також можуть зацікавити новини: