Раніше ми давали рецепт домашніх еклерів із заварним кремом.
Любите солодке, але дотримуєтесь посту? Тоді цей пісний шоколадний кекс – саме те, що вам потрібно! Він виходить ніжним, ароматним і насиченим на смак, а головне – не містить ані молочних продуктів, ані яєць.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 1,5 склянки
- цукор – 0,5 склянки
- рафінована соняшникова олія – 0,5 склянки
- рідкий мед – 3 ст. л.
- вода – 1 склянка
- какао-порошок – 3 ст. л.
- кориця – 1 ч. л.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- сіль – щіпка
- розпушувач – 2 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- в’ялена вишня або журавлина – 0,5 склянки
- подрібнені волоські горіхи – 0,5 склянки
Приготування:
- Змішайте воду, олію, цукор і ванільний цукор. Прогрійте до розчинення цукру, додайте мед, перемішайте та остудіть.
- Додайте спеції та какао, добре перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем, введіть у рідку масу, замісіть тісто до консистенції густої сметани.
- Додайте горіхи та в’ялені ягоди.
- Викладіть тісто у форму, змащену олією та присипану борошном.
- Випікайте при 190°C 50–60 хвилин.
Смачного! А який ваш улюблений пісний десерт?
Вас також можуть зацікавити новини:
- Тісто підніметься завжди: зробіть правильний вибір між содою, розпушувачем і амонієм (відео)
- Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)