Печиво вівсяно-яблучне
Інгредієнти:
- Яблука – 180 грамів,
- цукор – 200 грамів,
- мед – 40 грамів,
- рослинна олія – 45 грамів,
- родзинки – 150 грамів,
- пластівці вівсяні – 120 грамів,
- ванілін – 2 грами,
- кориця – 2 грами,
- сода – 6 грамів,
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 150 грамів,
- борошно пшеничне цільнозернове – 100 грамів.
Приготування:
- Яблука очистіть від насіння і натріть на тертці. Змішайте з цукром, медом і олією, дайте постояти кілька хвилин, щоб яблука пустили сік.
- У цей час промийте родзинки теплою водою і обсушіть їх паперовим рушником. У миску з яблучною сумішшю додайте родзинки, вівсяні пластівці, ванілін, корицю і соду. Добре перемішайте.
- Борошно вищого ґатунку просійте через сито. Обидва види борошна додайте в тісто і перемішайте лопаткою. Розрівняйте поверхню тіста, накрийте плівкою в контакт і залиште при кімнатній температурі щонайменше на півгодини.
- За цей час тісто стане більш щільним і пластичним. Скачайте з тіста кульки розміром приблизно з м’яч для пінг-понгу. Щоб кульки виходили акуратними, робіть це мокрими руками.
- Деко застеліть силіконовим килимком, пергаменом або фольгою. Якщо ви використовуєте пергамент або фольгу, змастіть їх рослинною олією, щоб печиво не прилипло. Викладіть кульки тіста так, щоб між ними залишався простір у 3-4 сантиметри, оскільки печиво в процесі збільшуватиметься в діаметрі.
- Випікайте печиво при середній температурі (170-190 градусів) до красивого карамельного кольору (10-15 хвилин). Температура і час випікання залежать від потужності духовки, тож уважно стежте за першим деком, щоб печиво не підгоріло.
Готове печиво залиште на деку до охолодження. Гаряче печиво дуже крихке і буде ламатися при спробі його зняти.
Готували Таміла Терзян і Тетяна Данчева
Читайте також: