Ці ласощі поєднують у собі хрумку пісочну крихту і повітряний заварний крем, який має неймовірний смак і тане в роті.
Рецепт був опублікований на сайті “Школа Життя”.
Читайте також: Він затьмарить навіть улюблений «Наполеон»: готуємо приголомшливий торт «Ледарка»
Інгредієнти:
- 180 г борошна
- Щіпка солі
- 1,5 ст. л. цукру
- 120 г холодного вершкового масла
Для заварного крему:
- 60 г цукру
- 2 жовтки
- 300 мл молока
- 2 ст. л. борошна
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте борошно, сіль та цукор. Поріжте холодне вершкове масло на дрібні шматочки і додайте в борошняну суміш. Добре перемішайте руками до отримання однорідної пісочної крихти.
- Перекладіть отриману крихту на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Це займе приблизно 8-10 хвилин. Після цього зніміть з вогню і дайте охолонути.
- У каструлі з антипригарним покриттям з’єднайте цукор, жовтки та молоко. Збийте всі інгредієнти віночком до однорідного стану.
- Додайте борошно і знову добре перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, постійно помішуючи до загустіння крему. Потім зніміть з вогню та остудіть.
- У склянки на дно викладіть по 2 столові ложки пісочної крихти, потім додайте 2 столові ложки заварного крему.
- Продовжуйте чергувати шари до заповнення склянки. Приберіть десерт у холодильник на 1 годину, щоб крем застиг.
Після цього часу можете насолоджуватися оригінальним десертом, який своїм смаком нагадує «Наполеон».
Вас також можуть зацікавити новини: