Рецептом незвичайних млинців поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Він зазначив, що такі млинці підійдуть і для солодкої начинки, і для солоної.
Вам буде цікаво: З чого зробити фаршировані млинці: 5 оригінальних начинок
Їх можна приготувати і як пісне блюдо, адже не потрібні ні молоко, ні яйця.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 1 ст. л. цукру;
- ½ ч. л. солі;
- 2 ст. л. олії;
- 500 мл мінеральної води.
Приготування:
- Візьміть 200 г просіяного борошна і додайте цукор, сіль, олію та 250 мл води.
- Ретельно перемішайте всі компоненти за допомогою віночка, щоб уникнути утворення грудочок.
- Далі влийте 250 мл мінеральної води, що залишилися, в тісто і знову добре перемішайте до отримання однорідної маси. Дайте тісту настоятися протягом 15 хвилин.
- Потім розігрійте сковороду і зменште вогонь трохи вище середнього. Використовуючи черпак, акуратно виливайте тісто на сковороду, рівномірно розподіляючи його поверхнею.
- Обсмажуйте кожен млинець приблизно по 2 хвилини з обох боків.
Такі млинці можна їсти просто так або ж приготувати начинку на ваш смак.
Читайте також: