Четвер, 20 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТонкі, ажурні та просто тануть у роті: незвичайний рецепт налисників без молока...

Тонкі, ажурні та просто тануть у роті: незвичайний рецепт налисників без молока та яєць – спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Є безліч різних рецептів приготування млинців. На кефірі вони виходять більш пишними та з невеликою кислинкою, на молоці щільними та еластичними. Але є ще один рецепт, який ви точно оціните.

Рецептом незвичайних млинців поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Він зазначив, що такі млинці підійдуть і для солодкої начинки, і для солоної.

Вам буде цікаво: З чого зробити фаршировані млинці: 5 оригінальних начинок

Їх можна приготувати і як пісне блюдо, адже не потрібні ні молоко, ні яйця.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • ½ ч. л. солі;
  • 2 ст. л. олії;
  • 500 мл мінеральної води.

 

Приготування:

  1. Візьміть 200 г просіяного борошна і додайте цукор, сіль, олію та 250 мл води.
  2. Ретельно перемішайте всі компоненти за допомогою віночка, щоб уникнути утворення грудочок.
  3. Далі влийте 250 мл мінеральної води, що залишилися, в тісто і знову добре перемішайте до отримання однорідної маси. Дайте тісту настоятися протягом 15 хвилин.
  4. Потім розігрійте сковороду і зменште вогонь трохи вище середнього. Використовуючи черпак, акуратно виливайте тісто на сковороду, рівномірно розподіляючи його поверхнею.
  5. Обсмажуйте кожен млинець приблизно по 2 хвилини з обох боків.

Такі млинці можна їсти просто так або ж приготувати начинку на ваш смак.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні