Тонкі млинці з припіком
Напередодні Масляного тижня (з 24 лютого по 2 березня) пропонуємо рецепт млинців з припіком із варених яєць і зеленої цибулі. Ці млинці зручні тим, що начинка не висипається – вона щільно приклеюється до тіста під час випікання.
Інгредієнти:
Для тіста: молоко – 200 мл, вода – 200 мл, борошно – 125 г, яйця – 2 шт., цукор – 1 столова ложка, сіль – 0,5 чайної ложки, масло вершкове – 30 г, олія рослинна рафінована (для смаження) – 5 чайних ложок.
Для припіку: яйця – 3 шт., цибуля зелена – пучок, сіль – 1 щіпка, перець чорний мелений – 1 щіпка.
Приготування:
1. Підготовка продуктів:
- Дістаньте молоко і яйця заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Відваріть 3 курячі яйця круто.
2. Замішування тіста:
- Просійте борошно, додайте в нього сіль, цукор і воду.
- Розбийте яйця, влийте в тісто, ретельно перемішайте вінчиком.
- Поступово, продовжуючи помішувати, влийте молоко.
- Дайте тісту постояти 10 хвилин, щоб утворилася клейковина.
3. Приготування начинки:
- Очистіть варені яйця та наріжте зелену цибулю.
- Розімніть яйця виделкою, змішайте з цибулею, додайте сіль і перець.
4. Випікання млинців з припіком:
- За бажанням можна додати 50 мл води – тісто для млинців із припіком роблять рідшим.
- Розігрійте сковороду, змастіть рослинною олією за допомогою пензлика.
- Влийте тісто в центр сковороди, швидко обертаючи її, щоб тісто розтеклося. Готуйте на невеликому вогні.
- Швидко викладіть 1 столову ложку начинки, розподіліть по млинцю.
- Залийте начинку тонким шаром тіста.
- Щойно краї зарум’яняться, переверніть млинець.
5. Готові млинці змащуйте розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика.
Подавати зі сметаною.
Читайте також: