Раніше ми давали рецепт дріжджового тіста для піци.
Гарбузове тісто для піци — це не лише яскравий колір, а й користь для здоров’я! У сезон гарбуза можна легко приготувати таку основу для піци, яка стане смачним і корисним доповненням до вашого раціону.
Інгредієнти:
- Тепла вода — 120 мл
- Гарбуз — 150 г
- Борошно — 2,5 склянки
- Олія — 1 ст. л.
- Сухі дріжджі — 5 г (0,5 ч. л.)
- Цукор — 0,5 ч. л.
- Сіль — 3 щіпки.
Приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки, натерти на тертці, тушкувати у воді 10-15 хвилин. Пюрирувати та охолодити.
- У мисці змішати теплу воду, сіль, цукор і дріжджі. Додати частину борошна, перемішати. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
- Додати гарбузове пюре, олію та решту борошна. Замісити м’яке тісто.
- Залишити тісто під рушником на 30 хвилин для підйому.
- Тісто готове до використання! Його можна розкачати в основу для піци та випікати з улюбленими начинками.
Спробуйте гарбузове тісто для піци й здивуйте рідних яскравим і корисним смаком!
Читайте також: