Бажаєте здивувати родину? Злегка обсмажені банани, вкриті ніжним тістом, подарують радість насолоди!
Для приготування кляру вам знадобляться прості інгредієнти – борошно, цукор, яйця та молоко. Обсмажте банани в цьому тесті до золотистої скоринки і ви отримаєте неймовірно апетитний десерт.
Банані у клярі
Для більш дорослої версії додайте трохи рому або сидру в тісто, щоб додати новизну та яскравість смаку.
Інгредієнти:
- Банані – 2 штуки,
- мука – 1 склянка,
- газована вода – 0,75 мілілітра,
- олія, сахарна пудра, джем, мед чи варення – за смаком.
Приготування
- Вибрати банані середньої стиглості — не зелені і не дуже стиглі.
- Для кляру: змішати муку, сахарну пудру та газовану воду до консистенції рідкої сметани.
- Кожен банан розрізати на чотири частини.
- Розігріти глибоку сковороду, налити масло і добре прогріти її.
- Наколоти вилкою четвертинку банана, вмочити в кляр і змажити до золотистої корочки.
- Викласти смажені банані на блюдо, промокнути лишню олію салфеткою.
Подавати десерт можна з медом, желе чи джемом.
Читайте також: