Ліниві голубці в духовці
Чи не хочете витрачати багато часу на приготування традиційних голубців? Спробуйте ліниві голубці у духовці!
Інгредієнти:
- Рис — 1 склянка,
- фарш — 600-700 грамів,
- капуста — 1 штука,
- морква — 2 штуки,
- цибуля — 2 штуки,
- сметана, томатна паста, кріп, сіль та спеції — за смаком.
Приготування:
- Добре промити рис, залити водою і відварити до готовності.
- Остудити рис і змішати його з фаршем, після чого відставити на деякий час.
- Почистити цибулю і моркву, нарізати кубиками або натерти моркву на тертці. Приготувати засмажку, обсмаживши цибулю та моркву на олії.
- Поки овочі смажаться, дрібно нарізати капусту. Змішати її із засмажкою і додати до фаршу з рисом. Посолити, приправити спеціями за смаком і добре перемішати.
- Сформувати кульки з отриманої маси та викласти їх у форму для запікання.
- Щоб приготувати соус для голубців, змішати сметану з томатною пастою, додати сіль і розвести окропом.
- Залити голубці готовим соусом і запікати їх у духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Вам може стати в нагоді: