Раніше ми давали рецепт тієї ж самої запіканки з дитинства: повітряної та невагомої, наче хмара.
Інгредієнти:
- Картопля — 700 г
- Фарш свинячо-яловичий — 400 г
- Твердий сир – 80 г
- Зелена цибуля – 3-4 шт. (за смаком)
- Яйця – 1-2 шт.
- Сметана (за бажанням) – 1-2 ст. ложки
- Сіль, перець чорний мелений — до смаку
- Олія рослинна або вершкове — для змащування форми.
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: очистіть картоплю, промийте її з цибулею та обсушіть.
- Натріть картоплю на великій тертці, відіжміть зайву рідину.
- У змащену олією форму для запіканки викладіть половину натертої картоплі.
- Зверху розподіліть м’ясний фарш, посоліть і поперчіть до смаку.
- Наріжте зелену цибулю і посипте фарш.
- Натріть сир на великій тертці та змішайте його з другою половиною картоплі. Додати яйця, посолити і поперчити.
- За бажання додайте сметану — це надасть страві ніжнішого смаку.
- Викладіть картоплю з сиром на шар фаршу та розрівняйте ложкою.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та запікайте страву близько 1 години.
- Подавайте гарячу запіканку, за бажанням — з гірчицею для гостроти.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: