Неймовірно соковитий та вологий шоколадний пиріг, розповідаємо, як без дорогих інгредієнтів приготувати шедевр.
Рецептом найпростішого, але дуже смачного шоколадного пирога поділилася українська фудблогерка Лілія Цвіт.
Читайте також: Пиріг на кефірі: м’який, повітряний і ніжний – просто все змішали і відправили в духовку
Інгредієнти:
З розрахунку на форму 35*25 см
Для пирога:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 200 г
- Молоко – 300 мл
- Олія – 200 мл
- Какао – 3 ст.л.
- Розпушувач – 1 уп. (10 г)
- Борошно – 300 г
Для глазурі:
- Цукор – 100 г
- Какао – 3 ст.л.
- Олія – 100 мл
- Молоко – 400 мл
- Шоколад – 100 г
Приготування:
- Яйця вбийте в миску, додайте цукор і збийте міксером до пишної піни. Влийте молоко та олію, знову збийте міксером.
- В окремому посуді просійте борошно, какао та розпушувач, перемішайте сухі інгредієнти.
- В яєчну суміш додайте борошно з какао і на низьких обертах міксера замісіть тісто.
- Повинно вийти рідке, легке, бісквітне, шоколадне тісто.
- Тісто вилийте у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 35 хвилин.
- Для глазурі в сотейнику з’єднайте молоко, олію, какао, цукор, розмішайте до однорідності і варіть 10-15 хвилин, помішуючи. Наприкінці додайте шоколад.
- Дістаньте з духовки шоколадний пиріг, залийте глазур’ю, поки він ще гарячий. Залишіть у формі на 4-5 годин, щоб пиріг просочився.
Вам також будуть цікаві новини: