І цей інгредієнт – оцет. Досвідчені господині радять брати яблучний, але якщо у вас звичайний, то можна скористатися і ним.
Читайте також: Неймовірно смачні рогалики з м’яким та розсипчастим тістом на секретному інгредієнті
Оцет допомагає тісту піднятися ще вище, роблячи його пористим і повітряним.
Інгредієнти:
- Борошно– 600 г
- Цукор– 80 г
- Сіль– 1 ч.л.
- Молоко– 400 мл
- Яйце– 1 шт.
- Дріжджі– 1 ч.л.
- Вершкове масло – 40 г
- Оцет (9%)– 1 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ч. л.
- Начинка за бажанням: яблуко, сир, варення
Приготування:
- В окремій мисці змішайте борошно, сіль, цукор.
- В інший посуд налийте тепле молоко, вбийте яйце, добре розмішайте і додайте дріжджі і знову розмішайте.
- Рідку суміш вилийте в сухі інгредієнти і замісіть тісто.
- Продовжуйте вимішувати тісто на столі. Розтягніть тісто в невеликий пласт і викладіть розм’якшене масло, нарізане шматочками, ретельно вимісіть тісто.
- Налийте на тісто оцет і знову вимісіть.
- Відпарвте тісто у глибоку миску, змащену олією, зверху накрийте рушником або харчовою плівкою. Залишіть у теплому місці на 40 хвилин.
- Після цього можна приступати до формування булочок або пиріжків з начинкою.
- Важливо перед випіканням залишити готові вироби на вистоювання на 20-25 хвилин.
- Випікати 40 хвилин при 180 градусах.
Вас також можуть зацікавити новини: