Четвер, 30 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегендарне тісто для булочок і пиріжків: повітряне і пористе - додайте таємний...

Легендарне тісто для булочок і пиріжків: повітряне і пористе – додайте таємний компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете, щоб дріжджове тісто вийшло ще повітряніше і пористіше, то потрібно на останньому етапі замішування тіста додати один інгредієнт, який є на вашій кухні.

І цей інгредієнт – оцет. Досвідчені господині радять брати яблучний, але якщо у вас звичайний, то можна скористатися і ним.

Читайте також: Неймовірно смачні рогалики з м’яким та розсипчастим тістом на секретному інгредієнті

Оцет допомагає тісту піднятися ще вище, роблячи його пористим і повітряним.

Інгредієнти:

  • Борошно– 600 г
  • Цукор– 80 г
  • Сіль– 1 ч.л.
  • Молоко– 400 мл
  • Яйце– 1 шт.
  • Дріжджі– 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Оцет (9%)– 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ч. л.
  • Начинка за бажанням: яблуко, сир, варення

Приготування:

  1. В окремій мисці змішайте борошно, сіль, цукор.
  2. В інший посуд налийте тепле молоко, вбийте яйце, добре розмішайте і додайте дріжджі і знову розмішайте.
  3. Рідку суміш вилийте в сухі інгредієнти і замісіть тісто.
  4. Продовжуйте вимішувати тісто на столі. Розтягніть тісто в невеликий пласт і викладіть розм’якшене масло, нарізане шматочками, ретельно вимісіть тісто.
  5. Налийте на тісто оцет і знову вимісіть.
  6. Відпарвте тісто у глибоку миску, змащену олією, зверху накрийте рушником або харчовою плівкою. Залишіть у теплому місці на 40 хвилин.
  7. Після цього можна приступати до формування булочок або пиріжків з начинкою.
  8. Важливо перед випіканням залишити готові вироби на вистоювання на 20-25 хвилин.
  9. Випікати 40 хвилин при 180 градусах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні