Секрет – в інгредієнтах, точніше у їх температурі. Щоб кефір відмінно спрацював у випічці, його потрібно трохи підігріти, а всі інші компоненти повинні бути кімнатної температури.
Читайте також: Простий та смачний сирний пиріг з лаваша: цитрусовий аромат у кожному шматочку
Інгредієнти:
- 2 середні яйця,
 - щіпка солі,
 - 1 пакетик ванільного цукру;
 - 150 г цукру;
 - 310 мл кефіру;
 - 130 мл рослинної олії без запаху;
 - 280 г борошна;
 - 1 ч. ложка розпушувача;
 - 0,5 ч. ложки соди;
 - 100 г сухофруктів (родзинки, журавлина, вишня – на ваш смак).
 
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, цукор та ванільний цукор, збийте віночком до білої піни.
 - Влийте олію та кефір, знову збийте. Додайте соду і добре перемішайте.
 - Просійте борошно з розпушувачем і введіть частинами в тісто, розмішайте до однорідності. Додати сухофрукти. Тісто виходить рідким, так і має бути. Чим більше борошна, тим забитішим буде пиріг.
 - Форму для запікання змастіть вершковим маслом і відправте тісто в неї.
 - Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.
 - Готовий пиріг зверху можна змастити варенням або посипати цукровою пудрою.
 
Вас також можуть зацікавити новини:
							
											







