Власноруч приготований маринований оселедець — краще магазинного, а готуватися легко і швидко. Ділимося секретами приготування найсмачнішої риби!
Раніше ми розповідали, як приготувати шпроти із кільки.
Інгредієнти:
- оселедець – 1 шт.
- маленька цибуля – 1 шт.
- вода – 200 мл
- сіль – 1 ст. л.
- соняшникова олія – 1 ст. л.
- столовий оцет 9% – 1 ст. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- запашний перець – 6 горошин
- чорний перець – 5 горошин
- зерна коріандру – 1/3 ч. л.
- гвоздика – 2 шт.
- баночка на 500 мл
Приготування:
- Оселедець розморожуємо, очищаємо та промиваємо. Нарізаємо на шматочки завтовшки приблизно 1,5-2 див.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями чи півкільцями.
- Викладаємо в півлітрову банку шарами – шар риби, шар цибулі.
- Готуємо маринад. У сотейник або невелику каструльку вливаємо воду, додаємо моль, соняшникову олію, запашний перець, гвоздику, коріандр та чорний перець. За бажанням зерна коріандру можна потовкти у ступці, тоді вони ще більше розкриють свій аромат і смак.
- Ставимо сотейник або каструлю на плиту, доводимо до кипіння, щоб розчинилася сіль, а потім вливаємо оцет і прибираємо маринад із плити. Він повинен повністю охолонути, а потім заливаємо їм оселедець.
- Відправляємо оселедець у холодильник. Через 24 години риба готова.
Вас також можуть зацікавити новини: