Середа, 15 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяВи просто проковтнете мову: рецепт найсмачнішого оселедця домашнього приготування

Ви просто проковтнете мову: рецепт найсмачнішого оселедця домашнього приготування

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати найсмачніший маринований оселедець власними руками – вкрай просто. Скористайтеся цим чудовим рецептом.

Власноруч приготований маринований оселедець — краще магазинного, а готуватися легко і швидко. Ділимося секретами приготування найсмачнішої риби!

Раніше ми розповідали, як приготувати шпроти із кільки.

Інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт.
  • маленька цибуля – 1 шт.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • соняшникова олія – 1 ст. л.
  • столовий оцет 9% – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • запашний перець – 6 горошин
  • чорний перець – 5 горошин
  • зерна коріандру – 1/3 ч. л.
  • гвоздика – 2 шт.
  • баночка на 500 мл

Приготування:

  1. Оселедець розморожуємо, очищаємо та промиваємо. Нарізаємо на шматочки завтовшки приблизно 1,5-2 див.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями чи півкільцями.
  3. Викладаємо в півлітрову банку шарами – шар риби, шар цибулі.
  4. Готуємо маринад. У сотейник або невелику каструльку вливаємо воду, додаємо моль, соняшникову олію, запашний перець, гвоздику, коріандр та чорний перець. За бажанням зерна коріандру можна потовкти у ступці, тоді вони ще більше розкриють свій аромат і смак.
  5. Ставимо сотейник або каструлю на плиту, доводимо до кипіння, щоб розчинилася сіль, а потім вливаємо оцет і прибираємо маринад із плити. Він повинен повністю охолонути, а потім заливаємо їм оселедець.
  6. Відправляємо оселедець у холодильник. Через 24 години риба готова.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні