Субота, 11 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак буряки ви ще не їли: рецепт, який зробить багато страв у...

Так буряки ви ще не їли: рецепт, який зробить багато страв у багато разів смачнішими

Этот материал также доступен на русском языке
Спробуйте приготувати домашній кетчуп із незвичайного на перший погляд інгредієнта – проковтнете язик!

Якщо ви бажаєте приготувати незвичайний, але неймовірно смачний кетчуп, буряк – ідеальний інгредієнт. Цей соус готується дуже просто, а результатом ви точно залишитеся задоволені!

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші деруни із секретним компонентом.

Інгредієнти:

  • буряк – 800 г
  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • часник – 30 г гострий
  • перець – 20 г (опціонально)
  • чебрець – 1 ч. л.
  • винний оцет 6% – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • вода – 200 мл
  • сіль – за смаком

Приготування:

  1. Буряки добре миємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  2. Цибулю, часник та гострий перець дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на олії. Додаємо спеції та цукор, а потім винний оцет.
  3. Додаємо до суміші очищені і нарізані на часточки буряки. Солимо за смаком.
  4. Обсмажуємо протягом кількох хвилин. Додаємо воду і тушкуємо.
  5. Перебиваємо суміш за допомогою блендера та переливаємо в баночку для кетчупу, пропустивши через сито.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні