Якщо ви бажаєте приготувати незвичайний, але неймовірно смачний кетчуп, буряк – ідеальний інгредієнт. Цей соус готується дуже просто, а результатом ви точно залишитеся задоволені!
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші деруни із секретним компонентом.
Інгредієнти:
- буряк – 800 г
- цибуля ріпчаста – 200 г
- часник – 30 г гострий
- перець – 20 г (опціонально)
- чебрець – 1 ч. л.
- винний оцет 6% – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- вода – 200 мл
- сіль – за смаком
Приготування:
- Буряки добре миємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
- Цибулю, часник та гострий перець дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на олії. Додаємо спеції та цукор, а потім винний оцет.
- Додаємо до суміші очищені і нарізані на часточки буряки. Солимо за смаком.
- Обсмажуємо протягом кількох хвилин. Додаємо воду і тушкуємо.
- Перебиваємо суміш за допомогою блендера та переливаємо в баночку для кетчупу, пропустивши через сито.
Вас також можуть зацікавити новини: