Пиріг «Снікерс»
Інгредієнти:
- Борошно — 300 грамів,
- вершкове масло — 180 грамів,
- цукор — 80 грамів,
- яйце — 1 штука,
- розпушувач — 1/2 чайної ложки,
- арахіс — 70 грамів,
- білок для змащування,
- сіль — дрібка.
Приготування:
- Заздалегідь дістати вершкове масло — на момент приготування тіста воно повинно бути кімнатної температури. Перетерти масло з цукром, сіллю та яйцем.
- В отриману масу просіяти борошно, об’єднане з розпушувачем, і замісити м’яке тісто. Вимішувати доти, доки воно не перестане липнути до рук.
- Перекласти тісто в пакет або харчову плівку і покласти в холодильник. Перед тим як діставати тісто, увімкнути духовку на 180 градусів. Витримати тісто в холодильнику не більше ніж 30 хвилин.
- Дістати та розділити тісто так, щоб вийшло два шматки. З більшої частини сформувати основу для пирога з бортиками. Невеликий шматочок тіста залишити у морозилці.
- Наколоти основу пирога виделкою та відправити до духовки десь на 15 хвилин, до румʼяності.
- Під час випікання основи приготувати начинку — додати до вареного згущеного молока солоний, смажений арахіс і перемішати.
- Викласти начинку на випечену, ще теплу основу пирога. Натерти поверх начинки шматочок підмороженого тіста.
- Відправити пиріг у духовку, доки верхній шар натертого тіста не підрум’яниться.
Читайте також: