П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріг "Три склянки" без яєць та молока: повітряна випічка просто тане в...

Пиріг “Три склянки” без яєць та молока: повітряна випічка просто тане в роті

Этот материал также доступен на русском языке
Цей простий рецепт ідеальної випічки з яблуками має знати кожна господарка. Обов'язково приготуйте цей пиріг!

По три склянки цукру, борошна та манної крупи, ще кілька інгредієнтів та жодних яєць та молока — ще ніколи пиріг не готувався так просто. Повітряна, ніжна, ароматна випічка підкорить і вас, і ваших домочадців та гостей. Обов’язково приготуйте її!

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг із виноградом та цибулею.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 г
  • Цукор – 200 г
  • Манна крупа – 130 г
  • Вершкове масло – 160 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Яблуко – 1 кг
  • Лимонний сік – 3 ст.
  • Коричневий цукор – 2 ст.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Вершкове масло выдправляємо в морозильну камеру.
  2. Борошно, цукор, манну крупу, розпушувач та сіль насипаємо у велику миску, перемішуємо та розділяємо на чотири частини.
  3. Яблука миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки. М’якоть натираємо на великій тертці в окрему миску. Додаємо лимонний сік і мелену корицю, усе перемішуємо.
  4. Форму для пирога вистилаємо папером для випікання. По дну розподіляємо чверть борошняної суміші. Викладаємо третину тертих яблук та розрівнюємо їх.
  5. Зверху натираємо на великій тертці 40 г холодного вершкового масла. Розподіляємо по маслу чверть борошняної суміші, потім знову третину яблучної начинки і терте вершкове масло (40 г). Повторюємо ці дії ще раз.
  6. Розподіляємо борошняну суміш, що залишилася, і натираємо холодне вершкове масло, що залишилося.
  7. Помірно посипаємо коричневим цукром.
  8. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Охолоджений пиріг посипаємо цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні