Середа, 2 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше за червону рибу: ідеальний рецепт засолювання скумбрії – секрет у правильному...

Смачніше за червону рибу: ідеальний рецепт засолювання скумбрії – секрет у правильному маринаді

Этот материал также доступен на русском языке
Скумбрія – корисна і дуже смачна риба, особливо якщо засолити її вдома в секретному маринаді.

Риба виходить ніжною, ароматною та апетитною і нічим не поступається червоній рибі, ціна на яку досить висока.

Читайте також: Найкорисніша делікатесна риба: що приготувати з хребтів лосося

Інгредієнти:

  • 1 свіжоморожена скумбрія (500 г);
  • сіль – 2 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • зерна коріандру – 0,5 ч.л;
  • чорний перець – 0,5 ч.л;
  • вода – 200 мл;
  • олія – 1 ст.л;
  • оцет яблучний 6% – 1 ст.л;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  1. Почистіть скумбрію, важливо до кінця її не розморожувати.
  2. Наріжте рибу на невеликі шматочки.
  3. Приготуйте маринад. У 200 мл води додайте цукор, сіль, лавровий лист, зерна коріандру, чорний перець, олію та оцет. Розмішайте і доведіть до кипіння, проваріть 5-10 хвилин і дайте охолонути.
  4. Цибулю наріжте півкільцями.
  5. Викладіть цибулю, потім зверху рибу і залийте маринадом.
  6. Залишіть рибу в холодильнику на день або добу, це залежить від ваших смакових уподобань. Якщо ви любите малосольну рибу, достатньо 12 годин, якщо більш солону, то 24 години.

Виходить просто ідеальна маринована скумбрія, яка буде справжньою окрасою святкового столу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні