Субота, 21 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБатата Харра: смак Близького Сходу у вашій тарілці

Батата Харра: смак Близького Сходу у вашій тарілці

Этот материал также доступен на русском языке
Відчуйте дух Близького Сходу, приготувавши традиційну ліванську страву — Батата Харра. Це запечена картопля з пряною заправкою, яка підкорить ваші смакові рецептори.

Раніше ми давали рецепт  картоплі з гарбузом та чорносливом.

Хочете здивувати рідних чимось незвичайним? Батата Харра — це традиційний рецепт ліванської кухні, який зачаровує своїм ароматом і смаком. Ця запечена картопля з пряною заправкою стане яскравим акцентом вашого столу.

Інгредієнти:

  • Картопля — 900 г
  • Часник — 7–8 зубчиків
  • Оливкова олія — 3–4 ст. л.
  • Мелений червоний перець — 0,25 ч. л.
  • Паприка — 1 ч. л.
  • Мелений коріандр — 1 ч. л.
  • Петрушка або кінза — 35 г
  • Сік лайма — 1 ст. л. (за бажанням)
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком

Приготування:

  1. Помийте картоплю та наріжте кубиками. Перемішайте з 1–2 ст. л. оливкової олії, сіллю та чорним перцем.
  2. Викладіть на деко з пергаментом і запікайте в духовці при температурі 200°C близько 40 хвилин, раз перемішавши через 20–25 хвилин.
  3. Для заправки нагрійте оливкову олію на сковороді та обсмажте дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.
  4. Додайте паприку, коріандр і нарізану зелень. За бажанням, додайте сік лайма.
  5. Перемішайте готову заправку з картоплею, додайте спеції за смаком і прогрійте страву ще хвилину.
  6. Викладіть пряну картоплю у тарілку та прикрасьте свіжою зеленню.

Ця страва чудово смакує гарячою та стане прикрасою вашого столу. Готуйте з натхненням і відкривайте нові смаки світу разом із Батата Харра!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні