Раніше ми давали рецепт картоплі з гарбузом та чорносливом.
Хочете здивувати рідних чимось незвичайним? Батата Харра — це традиційний рецепт ліванської кухні, який зачаровує своїм ароматом і смаком. Ця запечена картопля з пряною заправкою стане яскравим акцентом вашого столу.
Інгредієнти:
- Картопля — 900 г
- Часник — 7–8 зубчиків
- Оливкова олія — 3–4 ст. л.
- Мелений червоний перець — 0,25 ч. л.
- Паприка — 1 ч. л.
- Мелений коріандр — 1 ч. л.
- Петрушка або кінза — 35 г
- Сік лайма — 1 ст. л. (за бажанням)
- Сіль і мелений чорний перець — за смаком
Приготування:
- Помийте картоплю та наріжте кубиками. Перемішайте з 1–2 ст. л. оливкової олії, сіллю та чорним перцем.
- Викладіть на деко з пергаментом і запікайте в духовці при температурі 200°C близько 40 хвилин, раз перемішавши через 20–25 хвилин.
- Для заправки нагрійте оливкову олію на сковороді та обсмажте дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.
- Додайте паприку, коріандр і нарізану зелень. За бажанням, додайте сік лайма.
- Перемішайте готову заправку з картоплею, додайте спеції за смаком і прогрійте страву ще хвилину.
- Викладіть пряну картоплю у тарілку та прикрасьте свіжою зеленню.
Ця страва чудово смакує гарячою та стане прикрасою вашого столу. Готуйте з натхненням і відкривайте нові смаки світу разом із Батата Харра!
Читайте також: