Йдеться про італійський сир рікота. Його назва дослівно означає «повторно приготований». У молочну сироватку додають оцет або лимонний сік, щоб запустити процес згортання білку, який ще залишився в цій рідині. Сир рікота має білий колір, він дуже м’який і солодкуватий на смак.
Значна кількість білка, кальцію, калію, а також вітамінів А та D роблять рікоту корисним продуктом. Разом із тим у ній зовсім мало жиру. Тому цей сир сміливо можна обирати тим, хто худне або контролює масу тіла.
Рікота легка для перетравлювання, тому позитивно впливає на кишково-шлунковий тракт. Це хороший вибір для дітей, до того ж з непоганим вмістом фосфору.
Літнім людям рікота також показана для харчування, адже її корисні елементи позитивно впливають на міцність кісток.
Вітамін В12 рідко можна знайти в продуктах харчування, а в рикоті він є. Тому сир із сироватки також корисний для належної роботи серцево-судинної системи, а ще він дбає про здоров’я мозку. Загалом вітаміни групи В допомагають втримати емоційну рівновагу.
Сир рікота чудово підходить як для солоних, так і для солодких страв. Додайте його до салату, пасти, використовуйте у якості начинки. Спробуйте на рікоту замінити звичайний кисломолочний сир, коли готуєте чізкейк, тірамісу чи ватрушки.
Вас також можуть зацікавити новини:
Російські війська продовжують обстрілювати мирні населені України. На фронті ситуація залишається складною.
Деякі пенсіонери вже у 2025 році отримають доплати до пенсії у розмірі понад 2000 гривень.…
19 грудня в Україні відзначають День адвокатури України, Міжнародний день допомоги бідним та День льодяників.…
Маринований оселедець - це вишукана закуска, яка чудово підійде не тільки для обіду або вечері,…
За 170 років існування джинси увійшли в гардероби різних стилів і напрямків. Їх із задоволенням…
Огірки – це найпопулярніша культура на українських городах. Але через кліматичні умови, аномальну спеку, які…