Четвер, 19 Грудня, 2024
ГоловнаНовиниВідкрийте для себе найнедооціненіший молочний продукт, який варто їсти частіше - і...

Відкрийте для себе найнедооціненіший молочний продукт, який варто їсти частіше – і ось чому

Этот материал также доступен на русском языке
Цей бюджетний молочний продукт даремно недооцінений. Його готують у різних країнах протягом кількох століть, але тепер він нечастий гість на наших столах. Виготовляють цей продукт із сироватки, яка залишається після виробництва сирів.

Йдеться про італійський сир рікота. Його назва дослівно означає «повторно приготований». У молочну сироватку додають оцет або лимонний сік, щоб запустити процес згортання білку, який ще залишився в цій рідині. Сир рікота має білий колір, він дуже м’який і солодкуватий на смак.

Чим корисний сир рікота

Значна кількість білка, кальцію, калію, а також вітамінів А та D роблять рікоту корисним продуктом. Разом із тим у ній зовсім мало жиру. Тому цей сир сміливо можна обирати тим, хто худне або контролює масу тіла.

Рікота легка для перетравлювання, тому позитивно впливає на кишково-шлунковий тракт. Це хороший вибір для дітей, до того ж з непоганим вмістом фосфору.

Літнім людям рікота також показана для харчування, адже її корисні елементи позитивно впливають на міцність кісток.

Вітамін В12 рідко можна знайти в продуктах харчування, а в рикоті він є. Тому сир із сироватки також корисний для належної роботи серцево-судинної системи, а ще він дбає про здоров’я мозку. Загалом вітаміни групи В допомагають втримати емоційну рівновагу.

Що приготувати із сиру рікота

Сир рікота чудово підходить як для солоних, так і для солодких страв. Додайте його до салату, пасти, використовуйте у якості начинки. Спробуйте на рікоту замінити звичайний кисломолочний сир, коли готуєте чізкейк, тірамісу чи ватрушки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні