Головна особливість цього торта – не тільки смачні коржі, а й оригінальний крем, який недаремно називають «Дипломатом». «Наполеон із таким кремом виходить просто неймовірно смачним.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” на пиві.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 300 г борошна + для розкочування коржів;
- 200 г вершкового масла;
- 120 мл крижаної води;
- 1 яйце;
- Щіпка солі;
- 1 ст. ложка яблучного оцту.
Для крему “Дипломат”:
- 750 мл молока;
- 3 яйця;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 40 г борошна;
- 230 г цукру;
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 л вершків (33%).
Приготування:
- Просійте борошно в глибоку миску, додайте щіпку солі і ретельно перемішайте. Заморожене вершкове масло натріть на тертці, обвалюючи його в борошні.
- У крижаній воді розведіть оцет та яйце, потім ретельно перемішайте. Влийте цю суміш в борошняну крихту з маслом і замісіть тісто. Розділіть його на 4 частини та приберіть у морозилку на 30-60 хвилин.
- Нагрійте молоко до гарячого стану. В іншій мисці з’єднайте борошно, цукор, крохмаль та яйця. Влийте трохи гарячого молока, ретельно перемішуючи. Потім введіть цю суміш в молоко, що залишилося на плиті. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки з’являться перші бульбашки, варіть ще хвилину. Наприкінці додайте вершкове масло і ванільний цукор, добре перемішайте і накрийте плівкою, щоб остудити.
- Розкачайте кожну частину тіста в тонкі коржі та проколіть їх вилкою. Випікайте кожен корж у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 8-10 хвилин. Поки коржі гарячі, обріжте краї і розріжте кожен на дві половинки — в результаті вийде 8 коржів.
- Коли заварний крем охолоне, збийте холодні вершки до стійких піків.
- Збийте заварний крем міксером і поступово додавайте його у збиті вершки.
- Зберіть торт, змащуючи коржі кремом. Обмажте верх і боки торта кремом, що залишився. З обрізків коржів приготуйте крихту. Посипте крихтою верх і боки торта, щоб завершити оформлення.
- Щоб торт добре просочився, відправте його на кілька годин у холодильник, а краще – на ніч.
Приємного чаювання!
Читайте також: