Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНа одному шматочку ви точно не зупинитесь: найсмачніший торт «Наполеон» з незвичайним...

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: найсмачніший торт «Наполеон» з незвичайним кремом

Этот материал также доступен на русском языке
Торт "Наполеон" завоював серця багатьох завдяки своїм листковим коржам та заварному крему. Але сьогодні пропонуємо рецепт торта, який сподобається вам ще більше.

Головна особливість цього торта – не тільки смачні коржі, а й оригінальний крем, який недаремно називають «Дипломатом». «Наполеон із таким кремом виходить просто неймовірно смачним.

Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” на пиві.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 300 г борошна + для розкочування коржів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 120 мл крижаної води;
  • 1 яйце;
  • Щіпка солі;
  • 1 ст. ложка яблучного оцту.

Для крему “Дипломат”:

  • 750 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 40 г борошна;
  • 230 г цукру;
  • 2 пакетики ванільного цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 0,5 л вершків (33%).

Приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску, додайте щіпку солі і ретельно перемішайте. Заморожене вершкове масло натріть на тертці, обвалюючи його в борошні.
  2. У крижаній воді розведіть оцет та яйце, потім ретельно перемішайте. Влийте цю суміш в борошняну крихту з маслом і замісіть тісто. Розділіть його на 4 частини та приберіть у морозилку на 30-60 хвилин.
  3. Нагрійте молоко до гарячого стану. В іншій мисці з’єднайте борошно, цукор, крохмаль та яйця. Влийте трохи гарячого молока, ретельно перемішуючи. Потім введіть цю суміш в молоко, що залишилося на плиті. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки з’являться перші бульбашки, варіть ще хвилину. Наприкінці додайте вершкове масло і ванільний цукор, добре перемішайте і накрийте плівкою, щоб остудити.
  4. Розкачайте кожну частину тіста в тонкі коржі та проколіть їх вилкою. Випікайте кожен корж у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 8-10 хвилин. Поки коржі гарячі, обріжте краї і розріжте кожен на дві половинки — в результаті вийде 8 коржів.
  5. Коли заварний крем охолоне, збийте холодні вершки до стійких піків.
  6. Збийте заварний крем міксером і поступово додавайте його у збиті вершки.
  7. Зберіть торт, змащуючи коржі кремом. Обмажте верх і боки торта кремом, що залишився. З обрізків коржів приготуйте крихту. Посипте крихтою верх і боки торта, щоб завершити оформлення.
  8. Щоб торт добре просочився, відправте його на кілька годин у холодильник, а краще – на ніч.

Приємного чаювання!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні