П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей «Наполеон» викликає «залежність» – цікавий рецепт із незвичайним інгредієнтом

Цей «Наполеон» викликає «залежність» – цікавий рецепт із незвичайним інгредієнтом

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів "Наполеона" просто безліч, але багато господинь найбільше нахвалюють "Наполеон" із заварним кремом на пиві. Тісто виходить хрустке, ніжне та слоїсте саме завдяки цьому хмільному напою. Записуйте рецепт!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт  “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 200 мл світлого пива;
  • 240 г вершкового масла або маргарину;
  • 500 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • Щіпка солі.

Для крему:

  • 1 л молока;
  • 3 курячі яйця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 5 ст. ложок борошна або кукурудзяного крохмалю;
  • 250 г цукру.

Приготування:

  1. Масло потрібно розтопити на водяній бані, додати пиво, сіль, цукор та борошно, замісити тісто. Розділити його на 10 рівних частин, накрити рушником та відставити на 20 хвилин.
  2. У цей час можна приготувати заварний крем. У сотейнику чи каструлі потрібно змішати яйця, цукор та борошно, додати ванільний цукор та трохи молока, перемішати усі інгредієнти.
  3. Влити молоко, що залишилося, і поставити каструлю на плиту на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння, головне, щоб крем загуснув.
  4. Коли маса охолоне, додати вершкове масло і збити міксером на великій швидкості, щоб крем був пишний і повітряний.
  5. Тісто розкачати в тоненький корж і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці по 5 хвилин, доки корж злегка не підрум’яниться.
  6. Один корж залиште для присипки, його потрібно подрібнити до крихти.
  7. Залишилося зібрати корж, дати йому час просочитися та насолоджуватися незвичайним смаком хмільного «Наполеона».

До речі, аромату пива у тісті ви практично не відчуєте, тому не переживайте, але торт на пиві вам сподобається.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні