Новини

Зимова кухня: палюшки з квашеною капустою – смакота

Палюшки з квашеною капустою

Палюшки (пальчики, ліниві вареники) — страва української кухні з картопляного тіста у вигляді невеликих валиків, відварених у підсоленому окропі. Якщо ви хочете приготувати вареники з капустою, але немає часу їх ліпити, просто відваріть палички і перемішайте їх з обсмаженою квашеною капустою.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г,
  • квашена капуста – 300-400 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • бекон або сало – 100 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • крохмаль, сіль, перець, петрушка, панірувальні сухарі – за смаком.

Як готувати:

  1. Картоплю відварити у мундирі. В другій каструлі відварити квашену капусту протягом 10 хвилин, потім відцідити і дати стекти рідини.

  2. У сковороді підсмажити сало або бекон, додати дрібно нарізану цибулю і далі смажити до золотистого кольору.

  3. Додати в сковороду квашену капусту, обсмажити все разом до готовності, додати за бажанням приправи і трохи цукру, щоб прибрати кислинку.

  4. Почистити картоплю, перекрутити на м’ясорубці або натерти на тертці.

  5. Викласти картоплю в миску і поділити на чотири частини. Відкласти одну четверту частини, а на її місце додати стільки ж крохмалю.

  6. Повернути відкладену картоплю назад у миску, додати яйце, сіль, перець, жменю панірувальних сухарів і дрібно нарізану петрушку (можна сушену).

  7. Замісити м’яке тісто, розділити на кілька частин, розкотити кожну частину в рулет і нарізати на невеликі шматочки. Злегка притиснути кожен шматочок, щоб він вийшов витягнутої форми. Палюшки готові.

  8. Відварити палюшки в окропі протягом хвилини після закипання. Або другий спосіб. Щойно вода з палюшками закипить, вимкнути плиту і дати їм настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин (можна додати у воду 1 столову ложку крохмалю, це допоможе зробити їх пружними і зберегти форму).

  9. Вийняти палюшки в миску, додати обсмажену із салом та цибулею квашену капусту. Перемішати, щоб капуста рівномірно розподілилася.

Читайте також:

Метки: рецепт

Новое на сайте

  • Статті

Магічна сила української хустки – наша культурна спадщина

Українська жіноча хустка в нашій культурі має символічне значення та вважається оберегом. Навіть існує неофіційне…

04/12/2024 20:39
  • Статті

Здорова скарбничка: як зміцнити імунітет і не піддатися хворобам у зимовий період

Взимку, у розпал застуд та захворювань, важливо підтримувати свій імунітет. Імунітет відіграє ключову роль у…

04/12/2024 19:38
  • Новини

Щоб позбутися прісного смаку страв: чи вмієте ви готувати соус із хрону

Якщо не знаєте, як надати пікантності страві з м'яса чи риби, спробуйте приготувати соус з…

04/12/2024 18:36
  • Статті

Які ознаки на тілі свідчать про підвищений рівень холестерину

Підвищений холестерин може призводити до серцево-судинних захворювань – від гіпертонії до інсульту та інфаркту.

04/12/2024 17:34
  • Статті

Медична реформа: що буде замість МСЕК

Нещодавно Кабінет міністрів ухвалив постанову*, яка дає змогу ліквідувати МСЕК. Як зміниться встановлення інвалідності і…

04/12/2024 16:52
  • Статті

Дострокові пенсії: хто має право вийти на пенсію раніше – чи є ви в цьому списку

Достроково вийти на пенсію можуть не лише ті, хто працював за списком №1 і №2…

04/12/2024 16:21