П’ятниця, 13 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТурецький лаваш вдома: секретний рецепт без духовки

Турецький лаваш вдома: секретний рецепт без духовки

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете навчитися готувати тонкий турецький лаваш вдома? Пропонуємо простий рецепт без дріжджів і духовки – ваші страви стануть ще смачнішими!

Раніше ми писали, якщо в будинку є кефір та сир, розумні господині готують на сніданок оригінальну випічку.

Відчуйте магію турецької кухні з цим рецептом домашнього тонкого лаваша! Лаваш настільки прозорий і ніжний, що його легко готувати навіть без духовки та дріжджів. Цей хліб давно став універсальним інгредієнтом для безлічі страв – від шаурми до піци чи рулетів.

Наш рецепт розкриє всі секрети приготування: інгредієнти прості, а результат – приголомшливий. Тонкий, м’який, ароматний лаваш ідеально підійде для перших і других страв, закусок і навіть десертів.

Інгредієнти:

  • 100 мл води,
  • 100 мл молока,
  • 1,5 ч. л. солі (6 г),
  • 3,5 склянки борошна (420 г),
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. крохмалю.

Приготування:

  1. Змішайте воду, молоко та сіль у мисці, додайте борошно та замісіть еластичне тісто. Накрийте плівкою й залиште на 30 хвилин.
  2. Розділіть тісто на 14–15 частин, сформуйте кульки, накрийте плівкою та залиште на 10 хвилин.
  3. Розкачайте кульки в тонкі коржі, половину змастіть олією, посипте крохмалем і накрийте іншими коржиками.
  4. Тонко розкачайте отримані “пакети”.
  5. Смажте лаваш на гарячій сковороді до легкої золотистої скоринки з обох боків.

Готовий лаваш виходить ніжним і гнучким. Зберігайте під серветкою, щоб він не висох. Насолоджуйтеся смаком, готуючи шаурму, рулети або навіть чіпси. Смачного!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні