Середа, 27 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачно і просто: готуємо суп з квашеною капустою і сосисками

Смачно і просто: готуємо суп з квашеною капустою і сосисками

Користь квашеної капусти відома давно. Ця проста і доступна страва є джерелом вітамінів і мікроелементів. З квашеної капусти можна приготувати безліч різних страв як на кожен день, так і на святкові застілля.

Суп з квашеною капустою і сосисками

Інгредієнти:

  • Квашена капуста — 350 грамів,
  • сосиски — 300 грамів,
  • сметана — 200 грамів,
  • цибуля — 1-2 штуки,
  • борошно — 1 столова ложка,
  • олія рослинна — 1-2 столові ложки,
  • паприка мелена — 1 чайна ложка з гіркою,
  • цукор — 1 чайна ложка,
  • вода — 1,5 літра,
  • лист лавровий — 1-2 штуки,
  • зелень петрушки.

Приготування:

  1. Розігріти рослинну олію в сковороді. Почистити цибулю, нарізати її кубиками і викласти в сковороду. Обсмажувати цибулю 3-5 хвилин до м’якості та легкої золотистості.
  2. Додати в сковорідку мелену паприку й обсмажувати ще 1 хвилину.
  3. Віджати квашену капусту і трохи нашаткувати її ножем. Покласти квашену капусту й обсмажену з паприкою цибулю в каструлю. Залити водою. Додати лавровий лист і варити близько 25-30 хвилин, щоб капуста стала м’якшою, але залишилася злегка хрусткою.
  4. Звільнити сосиски від плівки і нарізати їх кружечками. Додати сосиски в каструлю і варити суп 5 хвилин.
  5. У мисці з’єднати сметану, борошно і 50 мілілітрів холодної води. Перемішати до однорідності, щоб не залишилося грудочок. У сметанний соус додати 1-1,5 ополоника бульйону з каструлі та добре перемішати. За необхідності процідити через сито.
  6. Влити отриману суміш тонкою цівкою в суп, постійно помішуючи. Додати за смаком сіль і чорний мелений перець. Всипати цукор.
  7. Довести суп до кипіння, варити 2-3 хвилини і зняти з вогню. Подрібнити зелень петрушки.

Розлити суп по тарілках і додати в кожну порцію подрібнену зелень петрушки.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні