А ще пояснимо, чому експерти не радять запивати хурму водою.
Як обрати смачну хурму
Солодкий і нев’яжучий смак має сорт Корольок, а також гібрид Шарон. Зовні ці плоди важко відрізнити від звичайних сортів хурми, тому звертайте увагу на етикетку або запитуйте продавців.
Читайте також: Медики розповіли, за яких хвороб протипоказана хурма
Також максимально смачними і мінімально терпкими будуть стиглі плоди інших сортів. Щоправда найбільш в’яжучі відчуття отримуємо від їхньої шкірки. Але саме у шкірці сконцентрована найбільша кількість корисних речовин. Тому не варто від неї відмовлятися. Існують способи зменшити її терпкий смак.
Як позбутися терпкості хурми
Таніни – це дубильні речовини, які містяться в шкірці хурми і надають їй терпкий смак. Щоб мінімізувати цей ефект, можна скористатися однією з дієвих порад.
- Покладіть хурму в теплу воду близько 40 градусів на 30 хвилин.
- Заморожуйте плід у морозильній камері. Коли хурма розмерзнеться, терпкою не буде. Адже дубильні речовини за таких умов руйнуються.
- Укладіть хурму в один пакет із яблуками, бананами або помідорами. Ці плоди виділяють газ етилен, завдяки якому хурма швидше дозріває.
Чому після хурми не можна пити воду
Хурма відноситься до тих продуктів, які важко поєднуються з деякими іншими. Тому запивання водою чи молоком, поєднання з алкоголем та жирною їжею може спричинити розлад травлення.
Плоди хурми добре поєднуються з кисломолочними продуктами.
Читайте також: Свіжий салат з хурмою: ви такого ще не пробували
Як вимагає їсти хурму етикет
За етикетом хурму подають цілою. Тверді плоди слід розрізати ножем і істи виделкою. М’які – розрізати та їсти десертною ложкою.