Раніше ми писали, що стало відомо, які саме продукти впливають на організм.
Неправильне харчування може погіршити здоров’я, тоді як збалансований раціон допомагає підтримувати гарне самопочуття та збільшувати тривалість життя.
Що потрібно знати про харчування після 50 років
- Уникайте переїдання та стежте за калорійністю. Надмірна вага підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і проблем із метаболізмом.
- Обмежте споживання червоного м’яса. Віддавайте перевагу рибі, морепродуктам, бобовим і злаковим. Вони легше засвоюються і не перевантажують організм.
- Додайте до раціону продукти, багаті на Омега-3. Жирна риба або морепродукти допоможуть зберегти здоров’я серця, покращити роботу мозку та підтримати молодість шкіри.
Продукти, яких слід уникати або обмежити
- Кава. Людям із гіпертонією чи серцевими захворюваннями варто зменшити її споживання. Помірна кількість підходить здоровим людям.
- Мучне та цукор. Ці продукти провокують підвищення рівня інсуліну, що підвищує ризик діабету та інших хвороб.
- Цільне молоко. З віком лактозу важче засвоїти, що може викликати дискомфорт у травній системі.
- Газовані напої. Вони сприяють набору ваги та негативно впливають на рівень цукру в крові.
- Напівфабрикати. Такі продукти багаті на консерванти, цукор і сіль, що шкодять організму.
Декілька важливих правил харчування після 50
- Зменшіть розмір порцій і надавайте перевагу рослинній їжі.
- Уникайте шкідливих жирів, замінюючи їх корисними, наприклад, оливковою олією.
- Слідкуйте за гідратацією: пийте достатньо води протягом дня.
Піклування про своє харчування — ключ до здорового та активного життя після 50 років.
Вам буде корисно: