Неочищені волоські горіхи
Горіхи у шкарлупі можуть зберігатися дуже довго. Від шести місяців до року вони залишатимуться належної якості у темному сухому місці за кімнатної температури. У холодильнику цей термін може тривати до півтора року.
Очищені волоські горіхи
Без шкаралупи волоські горіхи псуються швидше. При кімнатній температурі в непрозорій герметичній тарі такі горіхи будуть придатні для вживання протягом місяця. У холодильнику – три-шість місяців.
Читайте також: Для чого досвідчені господині замочують горіхи перед вживанням – такого ви точно не очікували
Заморожені очищені горіхи можуть зберігатись у морозильній камері до одного року. Але важливо берегти їх від зайвої вологи.
Яка тара підходить для зберігання горіхів
Скляні або пластикові посудини, які не пропускають світло будуть чудовою тарою для зберігання горіхів. Якщо обираєте прозорий посуд, подбайте про те, щоб розмістити його в темному місці. Горіхи не люблять вологу, тому кришка повинна міцно приставати. Для холодильника і морозильної камери обирайте цупкі поліетиленові пакети, позбавтеся зайвого повітря в них.
Читайте також: Кому протипоказані волоські горіхи: перевірте, чи є у цьому списку
Як зрозуміти, що горіхи зіпсувалися
Гіркий смак та неприємний аромат є ознаками того, що горіхи зіпсувалися. Часто зміна кольору, потемніння чи наліт також свідчать, що такий продукт краще не вживати. Такі волоські горіхи будуть несмачними, а також можуть викликати проблеми із травленням.
Читайте також: Волоський горіх наступного року буде просто посипаний плодами, що потрібно зробити до перших холодів