Неділя, 24 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяАромат стоятиме на весь будинок: найсмачніші та найповітряніші булочки до чаю з...

Аромат стоятиме на весь будинок: найсмачніші та найповітряніші булочки до чаю з секретом

Этот материал также доступен на русском языке
Булочки – це улюблене доповнення до чаю. Пропонуємо рецепт повітряного тіста, яке у вас точно вийде.

Цей інгредієнт – не новинка. Його додають багато господинь при випіканні пирогів, кексів, тортів, але в дріжджове тісто його додають небагато. А дарма.

Саме розпушувач робить тісто ще більш повітряним, м’яким та пористим.

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • яйце – 1 шт. + 1 білок;
  • сіль – 1/3 ч.л;
  • борошно – 550 г;
  • олія – ​​50 мл;
  • масло – 50 г;
  • розпушувач – 1 ч.л. (неповна);
  • жовток та 1 ст.л молока – для змащування булочок.

 

Приготування:

  1. У глибоку миску налийте тепле молоко, додайте цукор, дріжджі, вбийте яйце і всипте трохи солі, перемішайте.
  2. Просійте разом з розпушувачем борошно і введіть в рідку суміш, замісіть тісто. На останньому етапі влийте олію і добре вимісіть.
  3. Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб підійшло.
  4. Тісто, що вийшло, розділіть на 8 однакових шматочків, скачайте в кульки.
  5. Кожну кульку розкачайте  в тонкий коржик. Зверху промажте розтопленим вершковим маслом і кожну частину складіть у вигляді віяла. Трохи потягніть кінці та скрутіть у вигляді равлика.
  6. Таким чином потрібно сформувати всі булочки.
  7. Булочки викладіть на деко, змащене маслом і дайте ще підійти хвилин 20-25.
  8. У цей час збийте жовток із молоком і змастіть булочки зверху. За бажання можна посипати цукром.
  9. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні