Цей інгредієнт – не новинка. Його додають багато господинь при випіканні пирогів, кексів, тортів, але в дріжджове тісто його додають небагато. А дарма.
Саме розпушувач робить тісто ще більш повітряним, м’яким та пористим.
Інгредієнти:
- тепле молоко – 300 мл;
- цукор – 100 г;
- сухі дріжджі – 10 г;
- яйце – 1 шт. + 1 білок;
- сіль – 1/3 ч.л;
- борошно – 550 г;
- олія – 50 мл;
- масло – 50 г;
- розпушувач – 1 ч.л. (неповна);
- жовток та 1 ст.л молока – для змащування булочок.
Приготування:
- У глибоку миску налийте тепле молоко, додайте цукор, дріжджі, вбийте яйце і всипте трохи солі, перемішайте.
- Просійте разом з розпушувачем борошно і введіть в рідку суміш, замісіть тісто. На останньому етапі влийте олію і добре вимісіть.
- Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб підійшло.
- Тісто, що вийшло, розділіть на 8 однакових шматочків, скачайте в кульки.
- Кожну кульку розкачайте в тонкий коржик. Зверху промажте розтопленим вершковим маслом і кожну частину складіть у вигляді віяла. Трохи потягніть кінці та скрутіть у вигляді равлика.
- Таким чином потрібно сформувати всі булочки.
- Булочки викладіть на деко, змащене маслом і дайте ще підійти хвилин 20-25.
- У цей час збийте жовток із молоком і змастіть булочки зверху. За бажання можна посипати цукром.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: