Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт цього тіста просто підірвав інтернет: пиріжки виходять неймовірно смачними та повітряними

Рецепт цього тіста просто підірвав інтернет: пиріжки виходять неймовірно смачними та повітряними

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційно тісто для пиріжків готують на основі води, молока чи кефіру, але сьогодні ми пропонуємо вам відійти від класичних рецептів та приготувати надзвичайно м'яке та повітряне дріжджове тісто.

Для цього тіста вам знадобиться картопля та відвар, в якому вона варилася. У це тісто ви точно закохаєтеся.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні пиріжки на кефірі.

Інгредієнти:

  • 150 г картоплі;
  • 300 мл відвару картопляного;
  • 500 г борошна;
  • 1 ч. ложка дріжджів;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2 ч. ложки цукру;
  • 3-4 ст. ложки олії;
  • Будь-яка начинка.

 

Приготування:

  1. Відвар повинен охолонути до кімнатної температури. Додайте в нього дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішайте і залиште на 15-20 хвилин у теплому місці, щоб підійшла опара.
  2. Після цього додайте в опару сіль, картопляне пюре, олію та просіяне борошно. Замісіть еластичне тісто.
  3. Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1 годину.
  4. У цей час займіться приготуванням начинки. Це може бути тушкована капуста, рис із м’ясом, лівер, яйце із зеленню, картопля із смаженою цибулею, сир із зеленню.
  5. Тісто розділіть на рівні частини та сформуйте пиріжки.
  6. Обсмажте пиріжки на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії.
  7. Тісто на картопляному відварі виходить не просто повітряним і м’яким, а й дуже смачним. А ще під час смаження воно не набирає багато жиру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні