Економимо на десерті та готуємо вдома самі частування до вишуканого чаю

Этот материал также доступен на русском языке

ириски
Щоб провести теплий затишний вечір у родинному колі або друзів, зовсім не обов'язково купувати дорогі солодощі.

Домашні іриски

Інгредієнти

«Цукор — 220 грамів, масло вершкове — 30 грамів, сметана — 220 грамів.

Приготування

  • Висипати у сотейник цукор і сметану, поставити на середній вогонь, постійно помішувати і довести до кипіння. Суміш стане густішою, тому важливо ретельно її мішати, не залишаючи без нагляду.
  • Коли суміш стане схожою на згущене молоко, зменшити вогонь і продовжувати мішати доти, доки солодка сметана не набуде насиченого карамельного кольору.
  • Прогрівати суміш протягом 20-30 хвилин.
  • Зняти з вогню і додати вершкове масло. Ретельно перемішати суміш.
  • Поки ірис не охолонув, розлити його у форми або викласти на пергамент, щоб потім розрізати на маленькі шматочки.
  • Вийняти охолоджені іриски з форм і викласти на тарілку.

Подавати цукерки до гарячих напоїв — чаю або кави».

Ірина Олександрівна, Тернопільська обл.

Чай з мандарином

Інгредієнти

«Чорний чай — 2 чайні ложки, сік 1 мандарина, кориця — щіпка, мелений імбир — щіпка, гвоздика — 1 штука, мед — 2 столові ложки.

Приготування

  • У заварний чайник помістити чай і спеції, залити окропом. Дати настоятися.
  • Коли температура знизиться, додати мандариновий сік і розлити по чашках.
  • Після в кожну додати по ложці меду, добре перемішати».

Валентин Михайлович, Запорізька обл.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?