Домашні іриски
Інгредієнти
«Цукор — 220 грамів, масло вершкове — 30 грамів, сметана — 220 грамів.
Приготування
- Висипати у сотейник цукор і сметану, поставити на середній вогонь, постійно помішувати і довести до кипіння. Суміш стане густішою, тому важливо ретельно її мішати, не залишаючи без нагляду.
- Коли суміш стане схожою на згущене молоко, зменшити вогонь і продовжувати мішати доти, доки солодка сметана не набуде насиченого карамельного кольору.
- Прогрівати суміш протягом 20-30 хвилин.
- Зняти з вогню і додати вершкове масло. Ретельно перемішати суміш.
- Поки ірис не охолонув, розлити його у форми або викласти на пергамент, щоб потім розрізати на маленькі шматочки.
- Вийняти охолоджені іриски з форм і викласти на тарілку.
Подавати цукерки до гарячих напоїв — чаю або кави».
Ірина Олександрівна, Тернопільська обл.
Чай з мандарином
Інгредієнти
«Чорний чай — 2 чайні ложки, сік 1 мандарина, кориця — щіпка, мелений імбир — щіпка, гвоздика — 1 штука, мед — 2 столові ложки.
Приготування
- У заварний чайник помістити чай і спеції, залити окропом. Дати настоятися.
- Коли температура знизиться, додати мандариновий сік і розлити по чашках.
- Після в кожну додати по ложці меду, добре перемішати».
Валентин Михайлович, Запорізька обл.