М’ясо є важливим продуктом у раціоні, а страви з нього виходять поживні та смачні. Тому різні види цього продукту неодмінно є на столі майже в кожній сім’ї чи не щодня. Багато господинь піклуються про чистоту та гігієну, в тому числі і на кухні. Заради цього миють навіть шматки придбаного м’яса. Вони переконані, що таким чином очищають його від можливого бруду. Але насправді припускаються помилки. І ось чому.
Раніше ми розповідали, чи потрібно відмовлятися з віком від м’яса.
Розмноження бактерій на м’ясі
На сирому м’ясі справді можливі бактерії. Але, якщо його помити, то цим можна викликати їхнє розмноження. Саме з водою бактерії швидко переносяться в інші шматки, а також потрапляють у раковину, де миємо, а з бризками крапель можуть переміщатися на інші продукти та предмети. Наприклад, сальмонела гине за високих температур. Якщо вона є на шматку м’яса, яке збираємося смажити, варити чи запікати, боятися не слід.
Зменшення смаку
Кулінари відзначають, що тривале замочування, миття м’яса вимиває його природні соки та робить менш смачним. Тому існує правило “запечатувати” м’ясо перед приготуванням, тобто обсмажувати на великому вогні до утворення скоринки, щоб усі соки залишились усередині.
Варене замість смаженого
Якщо плануєте смажити м’ясо або запікати до хрумкої скоринки, то зайва волога, яку отримає продукт під час миття, буде заважати. Доки вона випарується, страва вийде більше вареною чи тушкованою, аніж смаженою. Усе через надмірну кількість пари, яка утвориться із залишків води.
Як очистити м’ясо
Якщо є потреба очистити м’ясо від видимих або ні забруднень, то краще це зробити за допомогою зволоженого паперового рушника. Потім додатково підсушіть шматок сухим паперовим рушником.
Читайте також: