Раніше ми розповідали, як запастися квасолею: які є способи зберігання на зиму.
Базилік, родом із Індії, де його здавна вважають священною і лікувальною рослиною, став популярним і в Європі, де його називають “царською травою”.
Свіже листя базиліку багате на вітаміни А, К, С, залізо, кальцій, фолієву кислоту та марганець. Також він містить антиоксиданти і флавоноїди, які допомагають зменшити вплив шкідливих речовин на організм, а також сприяє зміцненню імунітету та допомагає при застудах. Окрім листя, корисним є й насіння базиліку, багате на корисні жири, білки й клітковину. Його часто використовують у раціоні тих, хто прагне контролювати апетит.
Базилік можна тримати у воді подалі від прямих сонячних променів або зберігати в холодильнику, загорнувши стебла у вологу серветку. На зиму базилік можна висушити або заморозити. Для сушки використовуйте духовку чи сушарку, зберігаючи траву у герметичній банці. Базилік також можна зберегти, заморозивши у вигляді соусу песто, який потім легко використовувати для пасти, супів, хліба.
Базилік – це завжди аромат і смак, що надихають на кулінарні експерименти!
Вас також можуть зацікавити новини:
Буріння водяної свердловини – важливий етап у забезпеченні надійного водопостачання. Правильний вибір методу буріння може…
Різні люди мають свої причини купувати вживаний одяг. Від банальної нестач коштів на нові речі…
Зберігання картоплі – це важливий захід, який стосується багатьох українців та не лише овочівників. Адже…
13 листопада очікуються дощі з мокрим снігом переважно к західних областях України.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Якщо вам більше 60 років, то пневмонія може бути дуже непростим випробуванням для організму.